• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • Siirt 4 °C

Okul ve Çevresindeki İş yerleri ile Kantinlere Sıkı Denetim

Okul ve Çevresindeki İş yerleri ile Kantinlere Sıkı Denetim
Zabıta Müdürlüğü denetim ekipleri, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin sağlıklı gıdalar tüketmesini sağlamak amacıyla okul çevrelerindeki marketleri denetledi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri okul kantinleri ile okul çevrelerinde gıda satışı yapan kantin, pastahane ve iş yerlerine sıkı denetim uyguluyor. Zabıta ekipleri, okul çevrelerindeki kantinlerinde çalışan personelin hijyen kurallarına uygunlukları ile gıda maddelerinin standartlara uygunluklarını denetliyor.

 

Siirt Belediyesi, kent genelinde eğitim veren okulların ve çevresindeki gıda satışı yapan iş yerlerinin denetimini yaparak hijyen konusunda standartlara uyup uymadıklarını inceledi. Zabıta Müdürlüğü ekiplerince okul çevrelerindeki marketlere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, marketlerle ilgili kanun ve yönetmeliklere uygunluğu, genel hijyen ve çalışma şartlarına bakıldı. Denetimlerde ayrıca okul kantinlerinin çalışma ruhsatları, çalışanların hijyen belgesi, kantinlerde satılması yasak ürünler, satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, fiyat etiketleri kontrol edildi. Öte yandan ekipler okul çevresinde öğrencilerin uğrak yerleri olan pastahane, kafeterya ve seyyar satıcıları da sıkı bir denetimden geçirdi. Rutin olarak gerçekleştirilen denetimleri okulların açılmasıyla birlikte daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Zabıta Müdürlüğü,  Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın’ın okullar ve öğrenciler konusunda çok hassas olduğunu belirterek öğrencilerin sağlıklı ortamlarda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için denetimlerinin devam edeceğini belirtti.

Özellikle okul kantinleri ile okula yakın iş yerlerinin denetimlerinin periyodik olarak yapılacağını, kurallara uymayanlara gerekli cezai işlemlerin en ağır şekilde uygulanacağını belirterek vatandaşların konuyla ilgili şikayetlerini Zabıta Müdürlüğü’nün 0484 223 22 60 – 2032 numaralı hattını arayarak iletebileceklerini belirtti.

Bu haber toplam 983 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim