• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • Siirt 19 °C

Siirt Belediyesi Mart ayı toplantısınde önemli konular var - Siirt Haber

Siirt Belediyesi Mart ayı toplantısınde önemli konular var - Siirt Haber
Siirt Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı için toplandı. Açılış konuşmasını Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan yaptı.

Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı,  Eşbaşkan Tuncer Bakırhan Başkanlığında Gerçekleştirildi

 

“Yeni Et Entegre Tesisi ve Hal Yapılacak”


Belediyenin 2016 yılında yapacağı hizmetlerini değerlendiren Eşbaşkan Bakırhan, “Kentimizin önemli bir ihtiyacı olan yeni bir Et Entegre Tesisimiz, modern şekilde projelendirilmiş olup, önümüzdeki hafta ihaleye çıkılacaktır. Yine bir diğer önemli ihtiyaç olan Yeni Sebze Hali için, Doğan Mahallesinde arsa tahsisi yapılmış olup,  proje çalışması tamamlanıştır.  En kısa sürede yapımına başlanacaktır. Belediye olarak yaptığı hizmetlerde bir yandan tasarrufa giderken,  bir yandan da kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek için her kuruşun hesabını yaparak, yatırıma dönüştürmeye çalışıyoruz.

“Ana Arterler Asfalt, Ara Sokaklar Parke Taşı Olacak”


2016 yapılacak yol, yapım, onarım ve düzenleme çalışmaları hakkında bilgi veren Bakırhan, bu yıl kent merkezinde bulunan ana arterlerin tümünün asfaltlanacağını ve ara sokaklara parke  taşı döşeneceğini  belirterek, Çal, Alan ve Barış mahallelerinde yeni  kaldırım yapım çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

 “ Güres Caddesini Gençleştireceğiz”


Eşbaşkan Bakırhan, “Trafik ulaşımına kapalı ve kenttin vitrini olan Güres Caddesinin yeni bir görünüme  kavuşturulması için proje çalışmamız tamamlandı. Önümüzdeki günlerde  cadde esnafının da katkılarıyla  hayata  geçirilecektir.  Güres Caddesi biraz yaşlandı, gençleştirmek istiyoruz.  Hazırladığımız yeni proje ile Güres Caddesi, Taksim meydanından daha kullanışlı hale getirilecektir.” dedi.

“Belediyenin Borçlarında Düşüş Var”


Nisan ayında belediyenin 2 yıllık gelir ve giderlerini halk ile paylaşacaklarını belirten Eşbaşkan Bakırhan, “Belediyemizin borçlarında büyük oranda düşüş var. Hem de bunca hizmete rağmen hatırı sayılır bir düşüş var. Artık daha çok hizmet yapabilecek bütçemiz var.  Bu konuda emeği geçen, tutumlu ve tasarruflu davranan bütün arkadaşları tebrik ediyorum”  dedi.

“ Genel Müdürlük Veriyor, Yerel Bürokrasi Engelliyor”


Kentte bulunan seyyar satıcılar sorununa değinen Eşbaşkan Bakırhan,  “Vakıflar Genel Müdürlüğü, tasarrufunda bulunan mevcut Sebze Hali arkasındaki boş alanı, Pazar Yeri ve Otopark olarak tahsis etme talebimizi uygun bularak, onay vermiştir. Ancak bu projemiz, yerel bürokrasi tarafından engellenmiş bulunmaktadır.  Bu projedeki amacımız hem Pazar Yeri ve  Otopark ihtiyacının karşılanması, hem de mevcut görsel çirkinliğin ortadan kaldırılmasını sağlamadır. Anlaşılan yerel bürokrasi önce olur verdiği projemize, arsa tahsisini engelleyerek, o alanın şimdiki atıl halini korumak istiyor. Ankara’da bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü merkezi bir organ olarak projemize onay vermesine rağmen, yerel bürokrasi tarafından engellenmiş olması anlaşılır değildir. Kentimizin çıkarlarına aykırı bu tutumu hemşerilerimizin takdirine sunuyorum.” dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1672 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim