• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Siirt Belediyesi Önünde Diyarbakır açıklaması

Siirt Belediyesi Önünde Diyarbakır açıklaması
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarının gözaltına alınmasını nedeniyle Siirt Belediyesi önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Eş Başkanımız Bakırhan, “Barışın Sağlanması Halkın İradesinin Tanınmasıyla Mümkündür”

Siirt Belediye Eş BaşkanıTuncer Bakırhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınması ile ilgili düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmada, Barışsın sağlanmasının halkın iradesi tanınmasıyla mümkün olduğunu ifade ederek, “ Bu anlamda en kısa sürede Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Sayın Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın serbest bırakılmasını bununda normalleşme için bir vesile olmasını, kayyum meselesinden vazgeçilerek sandığın ortaya konularak halka gidilmesini talep ediyoruz”  dedi.

aciklama (1)Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla hizmet binası önünde Belediye Eş Başkanları Belkiza Beştaş Epözdemir, Tuncer Bakırhan,  HDP ve DBP İl yöneticileri, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları, Barış Anneleri  ve çok sayıda  yurttaşın katılımıyla basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında  Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan tarafından yapılan açıklamda, Son bir yıl içerisinde  özellikle 15 Temmuz darbe süreci ardından Türkiye’nin karanlık birçok karanlık bir süreç yaşadığını ifade ederek,  “Darbe girişimi ardından yaşanan gelişmelerin ülkede demokrasiye, barışa, Kürt sorunun demokratik yollar ile çözülebilmesine vesile olabileceğini düşünmüş ve olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmiştik. Ama maalesef AKP hükümeti darbeyi bir fırsata çevirerek, başta Kürtler olmak üzere, Kürtlerin iradesini, seçilmiş temsilcileri ve toplumdaki tüm muhaliflere bir zülüm politikası, yok etme, tutuklama, görevden alama ve el çektirme politikası izliyor” dedi.

Eş Başkan Bakırhan, Toplumun içinde geçtiği bu zor süreçte,  tutuklamalar, görev almalar, Kayyum atamaları yaparak, Kürt halkının demokratik, haklı, meşru taleplerinin yok sayılarak, bir basın açıklamasına bile tahammül edilmeyerek şiddetli bir şekilde müdahale etmenin hükümetin başarılı olduğu anlamına gelmeyeceğini belirterek, “ Hükümet Türkiye’de Kürtler ile kavga ederek, muhalifleri sindirerek, belediyelere kayyum atayarak Orta Doğuda ne güçlü olur, ne model olur nede dikkate alınırsınız. Musul, Rakka ve Kerkük dediğiniz zaman muhataplarınız size döner  Diyarbakır’ı, Batman’ı ve Siirt’i  gösterirler. aciklama (3)Kendi ülkesinde demokrasiyi, barışı, huzuru ve kardeşliği sağlamayan bir ülkenin başka bir ülkeye refah, barış, demokrasi götürme şansı yoktur. Hükümeti bir an önce bu politikalardan vazgeçmeye davet ediyoruz”  şeklinde konuştu.

Yaşanılan bu son süreçte belediyeler üzerinde ciddi şaibeler ve algı operasyonları oluşturularak kayyumların atandığını hatırlatan Eş Başkan Bakırhan, “ halen kayyum atmaları devam ediyor. Belediye Eş başkanlarımız, yöneticilerimiz yalan yanlış iddialar ile tutuklanıyor. 28 belediye ye kayyum atandı. Bunlar çözüm değil. Son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Sayın Gültan Kışanak ve Fırat Anlı yoktan gerekçeler ile gözaltına alındı ve halen gözaltında tutuluyorlar. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum atamaya çalışıyorlar. Bu uygulamaları nereye kadar devam ettireceksiniz.  OHAL’i Türkiye’de ebediyete kadar devam ettirilecek bir sistem olarak görüyorsanız,  Demokrasi ve barışa özlemi olan Türkiye halklarının buna izin vermeyeceğini de bilmeniz gerekiyor.  Baskı, zülüm ve hukuksuz uygulamalar ile bu halkı susturamazsınız.  Biz an önce sizleri aklıselime davet ediyoruz. Bu Ülkenin barışa, demokrasiye ve Kürt halkının iradesinin tanınmasına ihtiyacı var” dedi.

aciklama (2)Eş Başkan Bakırhan, Seçilen belediye eş başkanlarını görevlerinden alarak, yerlerine devlet memurları atayarak bu halka demokratik bir ülke ve yönetimden bahsedilemeyeceğini dile getiren Bakırhan, “ Bir devlet memuru bir kenti bir seçilmiş gibi yönete bilir mi?  Kayyum atanan yerlerin tamamı kışlaya çevrilmiş durumda. Eruh’ta bu nedenle ilçe girilmez bir halde. Bunu yapacağınıza, bu halkın demokratik taleplerini tanıyın. Uluslararası kamuoyunda itibarınız kalmadı. Kürt halkı ülkeye demokrasi gelmesini istiyor. Kürt halkı insanların yaşamını yitirmesini istemiyor. Bu demokratik talepler neden sizleri rahatsız ediyor. Demokrasi istemek, hakla hizmet etmek, demokratik ve şeffaf bir şekilde belediyeleri yönetmenin kime ne zararı var ki” şeklinde konuştu.

Eş Başkan Bakırhan, son iki yıldır DBP’li belediyelerde sürekli müfettiş denetimlerinin devam ettiğini hatırlatarak, “ helan de başta Siirt belediyesi olmak üzere birçok belediyemizde müfettiş denetimleri devam ediyor.  Buna hiçbir zaman itirazımız yok. Bizim yaptığımız her şey şeffaftır. Varsa yapılan yalan, yanlış, ihaleye fesat karıştırma ve rant açığa çıkarılsın yargılanalım. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işimiz yok.  Ama AKP hükümetine sormazlar mı? 2 yıldır Bir AKP belediyesine müfettiş gitti mi? Bu belediyelerde inceleme, araştırma yapıldı mı? Bu ülkenin demokrasiye, barışa, eşitliğe, özgürlüğe ihtiyacı var kavgaya değil. Bu ülkeyi yönetenlerin halkın iradesine dikkatte almaya ve saygı duymaya ihtiyacı var. Darbeyi gerekçe göstererek baskı, zülüm ve faşizan politikaları hayata geçirme gereği yok.  Bu anlamda barışsın sağlanması halkın iradesi tanınmasıyla mümkündür. Bu anlamda en kısa sürede Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Sayın Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın serbest bırakılmasını bununda normalleşme için bir vesile olmasını, kayyum meselesinden vazgeçilerek sandığı ortaya koyarak halka gidilmesini talep ediyoruz”  dedi.

 

Bu haber toplam 1791 defa okunmuştur
Yorumlar
Önder
03 Kasım 2016 Perşembe 12:20
12:20
Sayın Cumhurbaşkanı Sizleri Defalarca uyardı terör ve şiddete karşı destek olun diye Partiniz Nevroz için Diyarbakırda Siirte,Urfada,İstanbulda bazen milyonlarca kişiyi bir araya getirebilirken hendeklere karşı halkı toplatıp hendekleri kapatsabilseydiniz bugün durum farklı olacaktı.Halen bu fırsat kaçmış değil .Unutmayın ABD,Rusya veAB ülkeleri iki tarafıda kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor.Acilen Müminler Kardeştir.CC.Sözünü aklınıza getirmeli iç sorunları konuşarak şiddetten uzaklaşarak çözebilirsiniz.Yoksa yarın çok geç olabilir.
78.187.152.122
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim