• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • Siirt 14 °C

Siirt Belediyesi Ramazan Etkinlikleri Başladı

Siirt Belediyesi Ramazan Etkinlikleri Başladı
On bir ayın sultanı ramazanın manevi iklimi ve duygu yüklü atmosferi, bu yıl da Siirt Belediyesinin etkinlikleriyle 15 Temmuz Demokrasi meydanında yaşatılacak.

Siirt Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Etkinleri,15 Temmuz Demokrasi meydanında halkın yoğun katılımıyla gerçekleştiriliyor. Ramazan boyunca tasavvuf müziğinden şiir dinletilerine, geleneksel gösteri sanatlarından sohbetlere kadar onlarca etkinlik, Siirtlilerle buluşacak. Ramazan etkinlikleri Siirt Belediyesince, şehre kazandırılan 15 Temmuz Demokrasi meydanında huzur ve güven içinde idrak edilecek. Ramazan ayı çocuklar için de çok renkli geçiyor. Aileleriyle birlikte etkinlik alanlarını dolduran küçükler, animatörler eşliğinde eğlenirken özel yarışmalar ve geleneksel gösteri sanatları ile keyifli bir ramazan ayı yaşıyor. Çocuklar, gösteri sanatlarının en güzel oyunlarıyla bir araya gelecek. Meydanda Kurulan Safranbolu evlerinde ise kurulan stantlarla, vatandaşlar farklı lezzetlerle buluştu.

Etkinlik hakkında konuşan Siirt Belediyesi Başkan Vekili Ceyhun Dildaş Taşkın, Ramazanı büyük bir coşkuyla mutlulukla, huzur içerisinde karşıladıklarını söyledi. 30 gün boyunca her akşam bin kişiye iftar yemeği ikram edileceğini belirten Taşkın, şöyle konuştu:

'Her gece değişik etkinliklerle vatandaşlarımıza ramazanı dolu dolu geçirmelerini sağlamaya çalışacağız. Ramazanı burada coşkuyla keyifle yaşamayı düşünüyoruz. Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ramazanın huzur ve bereketle geçmesini temenni ediyorum.'

Vatandaşların iftar sofrasına ilgi gösterdiklerini belirten Taşkın, 'Vatandaşlarımızın çok güzel bir ilgisi var. Bütün masa ve sandalyelerimiz doldu. Hatta ayakta kalan gençlerimiz oldu, onlara da bir şekil çözüm ürettik. Kimseyi iftarsız bırakmadık. Beklediğimizin üstünde ilgi var. Umuyorum ki bu böyle sahne etkinlikleriyle ve iftarlarla devam edecektir.' diye konuştu.

Ramazan Etkinliğinin İlk gününde etkinliğin son durağı İlahi sanatçısı Abdurrahman Önül ilahi dinletisiyle son bulacak.

Bu haber toplam 1625 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim