• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Siirt 21 °C

Siirt Belediyesi: Yardım kampanyamız engellenmek isteniyor

Siirt Belediyesi: Yardım kampanyamız engellenmek isteniyor
Siirt Belediyesi'nden bugün flaş bir iddia atıldı ortaya. Cİzre'den göç edenle için başlatılan yardım kampanyasının engellenemeye çalışıldığını iddia edilen açıklamada bakın neler söylendi.

Siirt Belediyesi'nden bugün flaş bir iddia atıldı ortaya. Cİzre'den göç edenle için başlatılan yardım kampanyasının engellenemeye çalışıldığını iddia edilen açıklamada bakın neler söylendi.

Siirt Belediyesi'nden yapılan açıklamada,  "Cizre’de devam eden sokağa çıkma yasakları nedeniyle Siirt’te göç etmek zorunda kalan yurttaşlar için “Botan Halkı Dayanışmada” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde yürütülen çalışmalar, sıradan gerekçeler ile engellenmek isteniyor." denildi.

Kampanya çerçevesin kullanılan anons aracına son bir hafta içinde iki kez kentte bulunan trafik ekipleri tarafından alıkonularak ceza kesilirken,  bu günde Bitlis ve Güroymak belediyeleri tarafından gönderilen 2 kamyon yardım belediyemiz hizmet binası önünde polisler tarafından şüphe gerekçesiyle inceleme yapılarak valilik oluruna rağmen, izin belgelerini inceledi.

Yapılan inceleme ardından Bitlis ve Güroymak belediyeleri tarafından gönderilen yardım malzemeleri, belediyemiz hizmet binası altında bulunan yardım toplama merkezine indirilmeye başlanırken,  yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak Siirt Belediyesi “Botan Halkıyla Dayanışmada” kampanyası Yardım komisyonu tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Komisyon yaptığı açıklamada,  Kamuoyu tarafından bilindiği üzere bölgede bulunan, çok sayıda  il ve ilçede iki ayı aşkın bir süredir devam eden sokağa çıkma yasakları ve yaşanan yoğun çatışmalı süreçten kaynaklı  Siirt  kent merkezine  yoğun göç yaşandığı hatırlatılarak, “Özelikle Cizre’den bu güne kadar tespit edebildiğimiz 400 aile Siirt merkez, 500 aile ise Xêsta (Hesta) kaplıcalarına gelmiş durumda.  Çok zor koşularda, dört beş ailenin bir arada, küçücük bodrum katlarında barınmaya çalışarak, büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. En temel yaşamsal ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumda olan bu vatandaşlarımızın yaşadıkları travmayı aşabilmeleri için her tür maddi ve manevi desteğe ihtiyaç söz konusu” denildi.

Yradim (2)Açıklamanın devamında belediyemizin, sosyal belediyecilik hizmet anlayışı ve temel insan hak ve değerleri ölçüsünde, Siirt’te göç etmek zorunda kalan Cizreli yurttaşların temel ihtiyaçlarını bir nebzede olsa giderebilmek için, resmi düzeyde bir kampanya başlatıldığı ifade edilerek, “Botan Halkıyla Dayanışmada” adı altında başlatılan kampanyanın Siirt halkının yoğun ilgi ve desteğiyle sürdüğü  ve  ilgi ve destekten dolayı  Siirt halkına ve yardımlarını Siirt’e ulaştıran belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Ancak kampanyamızı resmi olarak başlatmamıza rağmen kampanya çerçevesinde kent genelinde kullandığımız Anons aracımıza,  trafik asayiş şube birimlerince çok sıradan gerekçelerle iki kez el konularak ceza verilmiştir. Böylesi insani bir yardımın toplanmasının engellenmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu da yetmiyormuş gibi, Bitlis ve Güroymak belediyesinden gelen yardım kamyonlarına, gıda depomuzda incelenmesi, aslında temel yaklaşımı ortaya koymaktadır. Buradan yetkilileri, bu en temel insani yardımı, sıradan gerekçelerle engellememeleri konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1553 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim