• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • Siirt 7 °C

Siirt Belediyesi'nin Eğitime Destekleri Devam Ediyor

Siirt Belediyesi'nin Eğitime Destekleri Devam Ediyor
Siirt Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Siirt Merkez ve İlçelerinde bulunan 11 ve 12. Sınıf Lise öğrencilerine ücretsiz Deneme sınavı gerçekleştiriyor.

Siirt Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Siirt Merkez ve İlçelerinde bulunan 11 ve 12. Sınıf Lise öğrencilerine ücretsiz Deneme sınavı gerçekleştiriyor.

Türkiye geneli 600 bin öğrencinin katılacağı Deneme Sınavına Siirt İl ve İlçelerinden 8500 öğrenci katılacak. 9 Şubat 2018 Cuma Günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek Deneme Sınavı öncesi Siirt Belediyesi konferans salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bilgilendirme toplantısına Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Butur, İstanbul Aydın Üniversitesi Bölge Koordinatörü Şeref Kor, Siirt İl ve İlçeleri Lise Müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Butur yaptığı konuşmada, Siirt İli ve Merkez İlçeler dahil 54 okulumuz Deneme sınavına girecek. Bu sınav Siirt’te ilk olacak ama son olmamasını diliyorum. Belediyemize Eğitime katkılarından dolayı başta Belediye Başkanımız Ceyhun Dilşad Taşkın’a ve İstanbul Aydın Üniversitesi yetkililerine Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak teşekkür ediyorum.

İstanbul Aydın Üniversitesi Bölge Koordinatörü Şeref Kor Deneme Sınavı ile ilgili Okul Müdürlerine Bilgilendirme sunumu yaptı. Kor, “İstanbul Aydın Üniversitesi olarak biz Türkiye’nin her köşesindeyiz. Bu kapsamda Siirt’te Başkanımızla yaptığımız görüşmeler sonucu burada Deneme Sınavı yapmayı kararlaştırdık. Siirt’te yaptığımız ilk sınav olacak ama bu son olmayacak. İstanbul Aydın Üniversitesi olarak Ülkemize olan sorumluluğumuzu, görevimizi gurur duyarak yapıyoruz. Belediyeler Üniversiteler bu ülkenin artı değerleridir. Biz el ele verirsek çok daha büyük çalışmalara imza atacağız. Siirt’te toplam 8500 öğrencimiz bu sınava girecek. Buradan İstanbul Aydın Üniversitesi olarak söz veriyoruz Siirt’te 2’inci bir deneme sınavı daha yapacağız. Bu sınavda emeği geçen herkese Şahsım ve Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, “Bizler el birliği ile hep birlikte bayrak yarışı halinde toplumumuzun geleceği adına neler yapabiliriz bunu düşüncesi içerisindeyiz. Burada hep birlikte Siirt’in geleceğine, Ülkenin geleceğine bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Eğitim ile ilgili sizlerden gelecek talepleri önümüzü açacak, destek olmamız gereken konulara siz eğitimcilerden bilgi alma ihtiyacı duyuyoruz. Okullarımıza yapımsal sorunlar ile ilgili bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bu sene biraz daha fazla oranda destek olmaya çalışacağız. Yapacağımız bu sınav bir yarış değil, öğrencilerimizin durumlarını görebilme adına ve Siz öğretmenlerimizin de öğrencilerin durumlarını görebilme adına Siirt Belediyesi olarak küçük bir destek vermiş olduk. Bu desteği de İstanbul Aydın Üniversitesinin vasıtasıyla vermiş olduk. Öğrencilerimiz bir yarış havasına girmesinler sadece kendileri ile yarışsınlar. Kendi gelecekleri ile ilgili karar verebilecek bir yön ve yöntem belirleyebilsinler. Öğrencilerimizin Üniversiteyi kazanmaları çok kıymetli fakat bu toplumun geleceği için tekrar ifade etmek istiyorum, ne üniversite ne makam ne gelecekte ki kazanacakları paralar hepsi bir yana önemli olan iyi insan yetiştirebilmek, yaptığı iş ne ise onun en güzelini yapmasını sağlamak hepimiz için en önemlisi. Bu vesile ile bize bu desteği sağlayan İstanbul Aydın Üniversitesine teşekkür ediyor ve sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İstanbul Aydın Üniversitesi Bölge Koordinatörü Şeref Kor’a Siirt Belediyesi Seramik kursu öğrenciler tarafından yapılan Çini işlemeli saat hediye etti. Bilgilendirme toplantısı çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim