• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 13 °C

Siirt, Şehidini Unutmadı

Siirt, Şehidini Unutmadı
23 Temmuz 2017 tarihinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu şehit olan Jandarma Üstçavuş Yakup Akdağ adına Baykan İlçe Merkezinde yaptırılan Parkın açılışı törenle yapıldı.

23 Temmuz 2017 tarihinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu şehit olan Jandarma Üstçavuş Yakup Akdağ adına Baykan İlçe Merkezinde yaptırılan Parkın açılışı törenle yapıldı. Ayrıca Şehidin görev yaptığı Baykan ilçesine bağlı Çukuruca Jandarma Karakol Komutanlığında şehit J. Üçvş. Akdağ'ın görev yaparken inşasını başlattığı ancak tamamlandığını göremediği mescidin açılışı dualarla yapıldı.

 
Niğde Belediye Başkanlığının katkıları ile yapılan Parkın açılış törenine; Vali Ali Fuat ATİK, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Baykan Kaymakamı Cuma Çotu, Baykan eski Kaymakamı Mehmet Kocabey, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay, şehidin babası Zekeriya Akdağ,  dedesi Memet Akdağ, babaannesi Emine Akdağ ve yakın akrabaları ile Baykan’lı çok sayıda vatandaşlar katıldı.
 
Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Atik, şehidin kanının yerde kalmadığını, şuanda bu ailenin karşısına bunun hesabını sorarak çıkmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.
 
Vali Atik, "Ben Yakup kardeşimin şehit olduğunda naaşının, Tokat'a gönderildiği sırada Tugay Komutanlığında bir konuşma yapmıştım ve demiştim ki, 'Bunun hesabı soracağız.' Şuanda bu ailenin karşısında bunun hesabını sorarak çıkmaktan dolayı da gururluyum. Oğlunuzun kanı yerde kalmadı. O sadece sizin evladınızdı bundan sonra milletin evladı oldu. Daha sonra Yakup kardeşimizin ismini yaşatmak istedik, adını parka verdik" dedi.
 
Baykan ilçesinin terörle anılan bir yer olmadığını da aktaran Vali Atik, halkın şehidine sahip çıktığını söyledi.
 
Vali Atik, "Bakın ne kadar mübarek bir insanmış ne kadar değerli bir evlat yetiştirmişsiniz. Bir mescit inşaatı başlatmış ve biz onun başlattığı bu mescit inşaatını vasiyet olarak kabul ettik, emir telaki ettik ve biraz sonra da onun açılışını yapacağız" diye konuştu.
 
Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit de şehit Yakup Akdağ'ın isminin yaşatılacağı parkın, Niğde Belediyesinin katkılarıyla yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Daha sonra Baykan Belediyesince şehidin dedesi Mehmet Akdağ'a ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’, parkın yapımında da emeği geçenlere plaket verildi.
Park açılışının ardından şehidin görev yaptığı Çukurca Köyü Jandarma Karakol Komutanlığındaki mescidin açılışı dualar eşliğinde yapıldı.
 
Vali Atik, açılışı şehidin ailesi ve yakınlarıyla birlikte yaptı. Mescitte namaz kılan şehit yakınları duygulu anlar yaşadılar.
Vali Atik, şehit yakınlarına sarılarak teselli etmeye çalıştı.
 
Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ, 23 Temmuz 2017 günü PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit edilmiş idi.

Bu haber toplam 1531 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim