• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 23 °C

Siirt valiliği 3 aylık asayiş raporlarını yayınladı

Siirt valiliği 3 aylık asayiş raporlarını yayınladı
2016 yılı ilk 3 ay itibariyle; 20 ayrı zamanda, 18 farklı şahsa, değişik miktarlarda Hint Keneviri, Extacy Hap, Metan Fetamin ve diğer türevleri ile ilgili olarak adli işlem yapılmıştır.

İlçemizde uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi ve hırsızlıkların önlenmesi amacıyla, Kurtalan İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce umuma açık yerlerde ve araçlar üzerinde yapılan uygulamalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilmiş, şüpheliler hakkında Cumhuriyet Savcıları talimatları doğrultusunda “uyuşturucu madde kullanmak” ve “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçlarından soruşturma başlatılmıştır.

Bu kapsamda 2016 yılı ilk 3 ay itibariyle; 20 ayrı zamanda, 18 farklı şahsa, değişik miktarlarda Hint Keneviri, Extacy Hap, Metan Fetamin ve diğer türevleri ile ilgili olarak adli işlem yapılmıştır.
Ayrıca gece devriye görevleri esnasında 5 farklı hırsızlık olayına suçüstü halinde müdahale edilerek önlenmiş, ikamet ve işyerlerinde çalınan; ev eşyaları, nakit paralar, motosiklet, el arabası, inşaat malzemeleri, gıda malzemeleri sahiplerine teslim edilmiştir.

Meydana gelmiş hırsızlıklarla ilgili yapılan detaylı çalışmalarda toplam 13 adet hırsızlık olayı aydınlatılmış; işyerleri, ikametler ve okullardan çalınan aşağıdaki malzemeler sahiplerine teslim edilmiş, 25 farklı şahsa hırsızlık, hırsızlığa teşebbüs, konut dokunulmazlığını ihlal ya da mala zarar vermek suçlarından eylemlerine göre Cumhuriyet Savcıları talimatları doğrultusunda adli işlem başlatılmıştır.

Bu kapsamda ele geçirilen Malzemeler aşağıda belirtilmiştir;

-Çok sayıda yüzük, kolye, tespih, saat, parfüm, bilezik vb. ürünler
-Nakit paralar
-1 adet dizüstü bilgisayar
-13 adet monitör
-15 adet bilgisayar kasası
-1 adet elektrikli soba
-1 adet fotoğraf makinesi
-2 adet LCD TV
-4 adet güvenlik kamerası
-4 adet klavye
-4 adet Mouse
-Muhtelif tamir aletleri
-1 adet motosiklet

Kurtalan Kapalı Spor Salonunun camlarını taş atmak suretiyle kırdığı tespit edilen ve “Mala Zarar Verme” eylemini işleyen suça sürüklenen bir çocuk’un ailesine de mahkeme tarafından 4.000 Türk Lirası Adli Para Cezasına hükmolunmuştur.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Bu haber toplam 1555 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim