• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • Siirt 19 °C

Siirt'in kültürel değerleri çocuklara öğretiliyor

Siirt'in kültürel değerleri çocuklara öğretiliyor
Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ilin tarihi ve doğal zenginlikleri ile yöresel değerlerini çizimlerle anlatan bir nostaljik boyama kitabı hazırlandı.

Her sayfasında Siirt’in ayrı bir simgesinin bulunduğu çizgi resimleri çocuklar boyayarak hem eğleniyor, hem boyama ve düşünme becerilerini geliştiriyor hem de Siirt’i çocuk yaşta tanıma imkanı buluyorlar. Her bir çizgi resmin yanında ayrıca kısa tanıtım bilgileri de yer alıyor.

22 sayfalık olarak Hazırlanan boyama kitabında, tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra İbrahim Hakkı Hz. Veysel Karani Hz, Ulu Cami, cas evler, Pervari balı Zivzik narı, Büryan, Siirt fıstığı, Tayfı üzümü, Siirt kilimi, tiftik battaniyesi, köprü ve kaleler,  taş başı ve yumurta bayramı anlatılıyor.


Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, amaçlarının Siirt'i tanıtarak, zengin kültürünü yeni nesillere aktarmak olduğunu söyledi.


Uslu "7-10 yaş grubuna hitap eden bu boyama kitabında ilimizin sahip olduğu doğal ve kültürel güzellikler ile mahalli bayram ve yöresel ürünler gibi değerlerini çizimlerle anlattık. Çocuklarımız bunları boyayarak daha güzel ve daha kalıcı bir şekilde Siirt'i tanıyacaklar. Bu kitapla ilimizi tanıtmanın yanı sıra kültürümüzü de yeni yetişen nesillere anlatarak yaşamasını sağlamış oluyoruz. Ekip ruhu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siirt'in en fazla ihtiyaç duyduğu konulardan birisinin de tanıtım olduğuna inanıyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı Valimizin desteğiyle hızlandırarak sürdürüyoruz." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1986 defa okunmuştur
Etiketler:
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim