• BIST 9555.93
  • Altın 2479.985
  • Dolar 32.4624
  • Euro 34.5687
  • Siirt 22 °C

Siirt'in şebeke suyunda sorun! 2. açıklama geldi

Siirt'in şebeke suyunda sorun! 2. açıklama geldi
Siirt'te geçtiğimiz gün 6 mahalleyi ilgilendiren su hatlarında çalışmalar sonrası oluşan sulardaki bulanıklıkla ilgili Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yeni bir açıklama yaptı.

SİİRT AHABER AJANSI- Siirt'te geçtiğimiz gün 6 mahalleyi ilgilendiren su hatlarında çalışmalar sonrası oluşan sulardaki bulanıklıkla ilgili Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yeni bir açıklama yaptı.

 

24.02.2016 tarihinde kentimize su veren HESKO isale hattında meydana gelen bir arıza olarak kamuoyu ile su konusunda paylaştığımız bilgilendirmeye ek olarak yeni bir bilgilendirme yapma gereği duymuş bulunuyoruz.

Kamuoyunun doğru ve tüm şüphelerden uzak doğru bilgilendirilmesi Hakkı vazgeçilmez bir haktır. Bu anlamda su konusunda müdürlüğümüz açıklamaları dışında farklı spekülatif haberlere itibar edilmemesini özellikle rica ederiz.
Yaptığımız çalışmalar neticesinde Kentimize cazibe ile su veren HESKO ana kaynağında, membanın kendisinde yerin kilometrelerce altında, Yer altı su seviyesinin karların erimesi sonucu baskı oluşmasından kaynaklı bulanıklık sorunu oluşmuştur. Bu doğal bir olay olup, doğal akışında yine düzene girmiştir. HESKO suyu bir yer üstü suyu değildir. Dolayısıyla insan sağlığı açısından tehlike arz edecek bir karışım yoktur. Kentimizin 5 ayrı noktasında ve ana su depolarımızda yaptırdığımız laboratuvar analizlerinin hiçbirinde insan sağlığı açısından tehlike oluşturabilecek hiçbir bakteriye rastlanmamıştır. Müdürlüğümüz İçme suyu arıtma tesisi laboratuvarında ve düzenli olarak İl Halk Sağlığı müdürlüğü tarafından yapılan analizlerde halk sağlığı açısından tehlike arz eden bir durum yoktur.
Keza daha önce sadece bazı mahallelerimize giden su olarak yaptığımız bilgilendirmeye ek olarak genelde suyun bulanık olduğu görülmüştür.
Suyumuzda sadece açıkladığımız gibi bulanıklık vardır. Suyumuza herhangi başka bir su kırışmamıştır.
Bu itibarla yurttaşlarımıza tekrardan hatırlatmak isteriz ki, yıl içerisinde düzenli olarak depo temizliğinin yapılması, güneş gören fiber depolar kullanılmaması, doğru bilgilendirmenin belediyemiz haber merkezi ve müdürlüğümüz açıklamaları olduğu, başkaca açıklamalara itibar edilmemesi büyük bir önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla sunarız.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2065 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim