• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • Siirt 17 °C

Siirt'te Arıcılara Bal Gibi Destek

Siirt'te Arıcılara Bal Gibi Destek
Siirt'te arıcılığın geliştirilmesi amacıyla il genelinde son 4 yılda Tarım Bakanlığı ve GAP Kalkınma İdaresince 8 milyon 239 bin Tl bütçe ile 650 üreticiye arılı kovan desteği verildi.

Başur Mesire alanında düzenlenen Arıcılık Projeleri tanıtım törenine; Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Kurtalan Kaymakamı Musa Üçgül,  Siirt Ak Parti eski Milletvekilli Afif Demirkıran, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, Arıcılar Birliği Başkanı Faik Ete, Bal Üreticiler Birliği Başkanı Nezir Çetin, kurum müdürleri ve üreticiler katıldı.

Törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, ‘Siirt il genelinde son 4 yılda Tarım Bakanlığı ve GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığınca, 8 milyon 239 bin Tl bütçe ile 650 üreticiye arılı kovan desteği verildiğini’ söyledi.

Siirt ili sahip olduğu toprakların %18 inde zirai tarım yapıldığına dikkat Çeken Vali Tutulmaz, “Fıstıkçılık, Arıcılık ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine daha fazla önem vermemiz gerekir. İlimizin marka değeri olan Pervari Karakovan Balı’nın kalitesinin artırılarak, çiftçilerimizin daha çok gelir elde etmeleri için Valilik olarak çiftçilerimize, üreticilerimize her türlü desteği veriyoruz, destek olamaya da devam edeceğiz.” dedi.

Vali Tutulmaz, Gezginci arıcıların bölgemizde sağlanan huzur iklimi ile bölgenin zengin bitki florası’ndan daha fazla yararlanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

‘Arıcılıkta İstihdamı Artırma Projesi’ ne destek veren üreticilere Vali Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi verildi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Tutulmaz, Arıcı Barınağı, Güneş enerji paneli seti, Bal süzme makineleri ile arıcıların kullandıkları malzemeleri gezerek, inceledi.

Arıcı elbisesi giyerek Arı Kovanlarını inceleyen Vali Tutulmaz, Arıcılar Birliği Başkanı Faik Ete’den bilgi aldı.

 



 

Bu haber toplam 1551 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim