• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 14 °C

Siirt’te Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Siirt’te Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Siirt'te düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Bayram kutlamaları 28 Ekim Çarşamba günü saat: 13:30 da Cumhuriyet meydanında ATATÜRK anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Siirt'te ATATÜRK Anıtı önünde düzenlenen törene; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır, kurum amirleri, askeri erkân, Siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, öğretmenler çok sayıda vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Siirt’te coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Cumhuriyet'in 93. yıldönümü ilimizde de coşkulu törenlerle kutlandı. Devlet adına tebrikleri makamında kabul eden Vali Mustafa Tutulmaz, daha sonra Hükümet Konağı karşısında düzenlenen törende Garnizon Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır ile birlikte, halkın bayramını kutladı.

Buradaki tören, aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Vali Mustafa Tutulmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Vali Tutulmaz konuşmasında;”Yüce Meclisimiz, bundan 93 yıl önce Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesi ile Devletin ve rejimin temeli oluşturulmuş, Milletimiz, çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda da önemli adımlar atmıştır. Cumhuriyetimiz, kardeşlik üzerine inşa edilmiş, bir ortak değerler bütünüdür; vatandaşımızın her bir ferdi, bu ülkenin, Cumhuriyetin, aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir evlatlarıdır. Bu ülkede yaşayan herkes hürdür. Birinci sınıf vatandaştır. Temel hak ve özgürlükler, Cumhuriyet rejiminin sağladığı hukuk sistemi içerisinde özgürce kullanılmaktadır. Cumhuriyet, Türkiye’nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Bu sebeple, ATATÜRK ilke ve inkılâplarının ışığında, Cumhuriyetin tüm değerleriyle gelecek kuşaklara aktarılması ve sonsuza kadar yaşatılması ortak sorumluluğumuzdur. Aziz Milletimiz bu bilinç doğrultusunda, kendisini çağdaş dünyayla buluşturan Cumhuriyeti korumaya ve yaşatmaya kararlıdır.”dedi.

Vali Tutulmaz konuşmasının devamında şunları kaydetti :

“Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine barış ve kardeşlik iklimine bölücü terör unsurları tarafından zaman zaman hain saldırılar yapılmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi,  bugün de tüm terör örgütlerine ve onları destekleyen iç ve dış güçlere karşı gereken cevabı, her zaman verebilecek güç ve kudrete sahiptir. Devletimizin varlığına, Milli iradeye ve Demokrasimize karşı 15 Temmuz gecesi yapılan hain darbe girişimine karşı, Milletimiz; meydanlara dökülerek, milli iradeye ve hürriyetine sahip çıkmış, hain İhanet şebekelerine hak ettikleri cevabı en etkili şekilde vermişlerdir. Hain Darbe girişimi karşısında onurlu bir duruş sergileyerek, demokrasiden yana tavrını koyan yediden yetmişe tüm kahraman Siirtli Kardeşlerime tekrar şükranlarımı sunuyorum.  Bu hain emmeler karşısında, tek ve en sağlam güvencemiz, birlik ve beraberliğimizdir. İstiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY bir şiirinde “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, Toplu vurdukça sineler, onu top bile sindiremez” diyerek, birlikteliğin gücünü ifade etmiştir. Bu birlikteliğimizi koruduğumuz müddetçe, ne içerden ne de dışarıdan bu millete düşmanlık edenler, hain emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik saldırıların gerisinde, Cumhuriyetimizin işte bu seviyeye ulaşmış olmasından duyulan rahatsızlık vardır.Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Cumhuriyet Bayramınızı Kutluyor,  hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.” diyerek, sözlerini tamamladı.

Törende öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiirlerin okunmasının ardından,  Selami Değer Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından “Demokrasi ve Cumhuriyet Oratoryosu” gösterisi büyük bir beğeni topladı.

Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan Kahramanlık türkülerinin seslendirilmesi ile devam eden tören, İlköğretim okulları ve liseler arası "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu resim ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, Bayrak ve Atatürk Korteji ile askeri birliklerin geçişi ile buradaki tören sona erdi.

Tören grupları ve askeri birliklerin geçişinde de büyük bir coşku yaşandı.

Siirt’te Cumhuriyet bayramı kutlamaları, “Atatürk ve Cumhuriyet" konulu resim sergisi 28-29 Ekim 2015 tarihlerinde iki gün boyunca Andera Park Alışveriş Merkezinde sergilenecek.

Barden Otelinde de bu akşam saat: 19:30 da verilecek Cumhuriyet Resepsiyon’u ile sona erecek.

 

 

Bu haber toplam 1371 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim