• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 22 °C

Siirt’te Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Törenle Açıldı

Siirt’te Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Törenle Açıldı
Siirt Halk Eğitim Merkezi, Gençlik Merkezi, ÇATOM ve Aile Destek Merkezleri ile Siirt Gençlik ve Kültür Evi’nin yıl boyunca düzenlediği çeşitli kurslarda üretilen eserler ‘Öğrenme Şenliği’ adı altında sergilendi.

Gençlik Merkezinde düzenlenen sergi, Vali Mustafa Tutulmaz tarafından açıldı.

Açılışta kurslarla ilgili olarak bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Sıraç Butur, yıl boyunca 76 değişik alanda 340 kurs açtıklarını ve bu kurslara 3870 i bayan olmak üzere 7.102 vatandaşın katıldığını söyledi.

Vali Mustafa Tutulmaz, günümüzde insanların bir apartman dairesinde yaşamak zorunda bırakılmaları nedeniyle sosyalleşme ihtiyacının daha çok arttığını ve bu kursların mesleki  beceri kazandırmanın yanı sıra bu yönde de büyük katkıları olduğunu belirtti.

Vali Tutulmaz ”Kimi mesleki bir beceri kazanmak, kimi boş zamanını değerlendirmek ve genç kızlarda çeyizlerini hazırlamak amacıyla bu kurslara katılıyorlar. Büyük şehirlerde emekli olmuş hanımefendilerinde bu kurslara katıldığını görüyoruz. Bu kurslar sayesinde sosyalleşme ihtiyacı da karşılanıyor.” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz daha sonra yıl boyunca açılan kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği sergiyi gezerek, inceledi. Kursiyerlerle sohbet ederek, bilgi aldı.

Sergide Resim, Seramik, biçki-dikiş,Trikotaj, Ebru sanatı ve benzeri ürünler sergileniyor.

Siirt Gençlik Merkezinde  düzenlenen yılsonu sergi açılışına; Vali Mustafa Tutulmaz, Vali yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Halk Eğitim Merkez Müdürü Mehmet Sıraç Butur, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 

Bu haber toplam 1757 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim