• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 13 °C

Siirt'te HDP'lilerle polis arasında gerginlik

Siirt'te HDP'lilerle polis arasında gerginlik
Siirt'te dün HDP parti binası önünde toplanan grubun basın açıklaması yapma ısrarı üzerine polisle grup arasında gerginlik yaşandı.

HDP Siirt Belediye Eş Başkanları Tuncer Bakırhan, Belkıza Beştaş Epözdemir ve HDP Siirt İl Başkanı Abdullah Çetin'in öncülük ettiği gruba polis anonslarla izinlerinin olmadığı ve basın açıklaması yapamayacakları yönünde anonslar yaptı. Dağılmamaları halinde müdahale edileceğini söyleyen polisin anonsusonrası İl Başkanı Abdullah Çetin partililere dağılmamaları yönünde duyuru yaptı.

 

Emniyet müdür yardımcısının, ikinci ve üçüncü kez gruba anons yaparak, "Yaptığınız kanuna aykırı, aksi halde müdahale edilecek" uyarısına rağmen partililerin dağılmaması üzerine bu kez çevik kuvvet ekipleri müdahalede bulunarak, grubu dağıttı.

GERGİNLİĞİ VALİ-BELEDİYE BAŞKANI GÖRÜŞMESİ BİTİRDİ

Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile telefonda görüşerek açıklama için izin aldı. Ardından grubun basın açıklaması yapmasına izin verildi.

Grup adına açıklama yapan HDP Siirt İl Başkanı Abdullah Çetin, hükümeti eleştirerek, her gün saat 13.00 ile 15.00 arasında HDP parti binası önünde gözaltı ve tutuklamalar için eylem yapacaklarını ve tüm halkın bu alanda toplanması çağrısında bulundu. Grup daha sonra dağıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1516 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim