• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 23 °C

Siirt'te HDP'ye yönelik operasyon! 11 gözaltı

Siirt'te HDP'ye yönelik operasyon! 11 gözaltı
Siirt’te on ayrı adreste yapılan arama ve operasyon sonucu, HDP Kurtalan Yönetim Kurulu Üyesi, HDP Eski Kurtalan Belediye Başkanı, Eski Kurtalan DTP İlçe Başkanı ve bir Avukatın bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Siirt Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada; "Kurtalan ilçesinde 17 Ocak 2017 tarihinde yapılan operasyon sonucu ‘PKK/KCK Bölücü Terör Örgütüne Üye Olmak, Yardım/Yataklık ve Propaganda Yapmak’ suçlarından on ayrı adreste yapılan arama sonucunda, aralarında HDP Kurtalan Yönetim Kurulu Üyesi, HDP Eski Kurtalan Belediye Başkanı, Eski Kurtalan DTP İlçe Başkanı ve bir Avukatın bulunduğu toplam (11) şahıs, yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Yazılı açıklama şöyle devam etti, "Gözaltına alınan şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramalar sonucu çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye el konulmuştur. Ayrıca şüpheli şahıslardan Avukat olan şahsın evinde FETÖ/PDY elebaşına ait 1 Adet CD ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar ile ilgili soruşturma işlemlerine Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü olarak devam edilmektedir." denildi.

Bu haber toplam 1508 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim