• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 13 °C

Siirt'te, Kahraman Komandolar Dualarla Afrin'e Uğurlandı

Siirt'te, Kahraman Komandolar Dualarla Afrin'e Uğurlandı
Siirtliler, Afrin'e giden askerler için havaalanına akın etti.

Kentte, 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere sınıra gönderilen kahraman komandolar, dualarla uğurlandı

 
Siirt 'te iki tabur komando, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere bölgeye uğurlandı.
 
Binlerce vatandaşın katıldığı, Siirt Havalimanı'nda düzenlenen uğurlama törenine; Vali Ali Fuat Atik, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, siyasi partiler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, asker aileleri ve binlerce vatandaşlar katıldı.

Mehmetçikler için kurban kesilerek duaların okunduğu törende askerlerin eş ve çocuklarıyla vedalaşması sırasında duygusal anlar yaşandı.
 
Vali Atik, törende yaptığı konuşmada, ilde terörle mücadelede destanlar yazan 3. Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan kahraman vatan evlatlarını bugün dualarla Afrin'e uğurladıklarını söyledi.
 
Vali Atik, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, aziz milletin huzur ve güvenliği, ezanımızın susmaması, bayrağımızın inmemesi için kahramanlarımız Afrin'de canlarını feda ederek, canları pahasına, kahramanca her türlü terörist unsura karşı amansız mücadele vermektedir. Şehit kanıyla sulanan kutsal Anadolu toprakları geçmişte olduğu gibi bugün de hedef olmuştur. Bizler millet olarak asla esareti kabul etmedik, etmeyeceğiz. Bağımsız, başımız dik bir şekilde yaşadık, hainlikler asla başarıya ulaşamadı. Ne FETÖ ne PKK ne PYD ne YPG ne de DEAŞ'ın birliğimize, beraberliğimize ve vatanımıza güçleri yetmeyecektir. Cenab-ı Allah ülkemizi koruyan tüm askerlerimizin, polislerimizin gücünü, kuvvetini artırsın.” dedi.
 
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her zaman mağdur ve mazlumların yanında yer aldığına işaret eden Vali Atik, ülkenin kimsesizlerin kimi olmayı bildiğini, mazlumların da daima sığınabileceği bir liman olduğunu vurguladı.
 
Vali Atik, bu kutsal görevde askerlere başarı dileyerek, "Terör örgütlerine karşı amansız mücadele veren bütün kahramanlarımızın Allah yardımcısı olsun." ifadesini kullandı.
 
"HER ŞEY VATAN VE MİLLET İÇİN"
 
Komandolar ise vatan ve millet için harekata katıldıklarını belirterek, "Heyecanlı ve gururluyuz. Allah böyle bir kutsal görevi herkese nasip etsin. Hayırlı şehadetler nasip etsin. Arkamızda güzel insanları bırakıyoruz ama bizi merak etmesinler. Her şey vatan ve millet için." diye konuştu.
 
MEHMETÇİKLERİN ELLERİNE KINA YAKILDI
 
Konuşmaların ardından dualar edilerek, kurban kesildi. Siirtli kadınlar, evlerinde hazırladıkları kınayı göreve giden Mehmetçiklerin ellerine yaktı. Askerlere sıkıca sarılan vatandaşlar, davul ve zurnalar eşliğinde uğurladı.
 
TUGAY KOMUTANINA KÜRTÇE DUA
 
Afrin'e giden askerlerin içinde yer alan Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz'a sarılan yaşlı bir kadın, Kürtçe dua ederek, "Allah sizleri ve bu vatanı korusun. Cumhurbaşkanımızı ve devletimizi korusun" ifadelerini kullandı.
 
Havalimanında bulunan imamlar askerlerin uçağa binmesi sırasında dua okudu.
 
Daha sonra kahraman komandolar, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz ile Türk Yıldızı Uçağı ile görev yerlerine dualarla uğurlandı.

Bu haber toplam 1778 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim