• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 13 °C

Siirt’te Kutlu Doğum Coşkusu

Siirt’te Kutlu Doğum Coşkusu
Siirt’te Kutlu doğum kutlamaları, coşku içinde çeşitli etkinliklere devam ediyor.

Siirt 14 Eylül Kapalı Spor salonunda Kutlu doğum haftası anma etkinlikleri kapsamında, Kuran ziyafeti, "Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Tevhid ve Vahdet” teması konu konferans ile “Gurup Dergah” konseri ve semah gösterileri düzenlendi.

Anma etkinliklerine, Vali Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz, Garnizon Komutan Vekili Albay Alican Erkiletlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Müftüsü Faruk Arvas, kurum müdürleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans öncesi İstanbul Beyazıt Cami İmam Hatibi Suat Göztok’un Kuran-ı Kerim tilaveti izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Kuran tilavetinin ardından, Liseler arası düzenlenen Şiir yarışmasında birinci seçilen “Hz. Peygamber”in hayatını konu alan şiir, Özlem Kaya tarafından seslendirildi. Şiir, Vatandaşlardan büyük bir beğeni topladı.

Kutlu doğum haftası kapsamında düzenlenen Şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Tutulmaz tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya tarafından "Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Tevhid ve Vahdet” konulu konferans verildi.

Konferansın ardından, Sancaklar Vakfı ve Siirt Kızılay Şubesi tarafından temin edilen 10 akülü tekerlekli sandalyeler, ihtiyaç sahibi engellilere verildi.

Program, sema gösterisi eşliğinde ‘Grup Dergah’ tarafından üç dilde okunan ilahiler ile devam etti.

Vatandaşlara hitap ederek, kutlu doğumu tebrik eden Vali Tutulmaz, Kutlu doğum haftası etkinliklerinde ana sponsor olan Sancaklar Vakfına ve emeği geçen kişi kuruluşlara teşekkür etti.

Kutlu doğum etkinliğinin düzenlenmesinde katkı sunan kurum ve kuruluşlara plaket verilmesinin ardından, Program, İl Müftüsü Faruk Arvas’ın vatandaşlara gül dağıtması ile sona erdi.

 

Bu haber toplam 1860 defa okunmuştur
Yorumlar
Siirtli
04 Mayıs 2016 Çarşamba 00:04
00:04
Peygamber efendimize yüzbinler milyonlar milyarlar selam salat olsun bence bazı kutlamalar bizde yaptık havasına girilerek yapıldı son iki üç yılda bu kutlamayı yapanlar yeni yeni dernek açanlar medrese açanlar vakıf kuranlar arttı sayılarının artması siire ne kazandırıyor ne getirileri var bilen varmı varsa yazıversinde anlayak
78.161.51.169
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim