• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • Siirt 12 °C

Siirt'te maden göçüğünden bir cenaze daha çıkarıldı

Siirt'te maden göçüğünden bir cenaze daha çıkarıldı
Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan bir işçinin daha cenazesine ulaşıldı.

Valilik'ten yapılan açıklamada; Siirt’in Şirvan İlçesinde özel bir Maden Ocağında 17 Kasım 2016 tarihinde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucu, toprak altında mahsur kalan 16 vatandaşımızdan, (13)’nün cenazesine ulaşılmış, (3) kişinin de toprak altında çıkarılması için çalışmalar, AFAD koordinesinde aralıksız sürüyor.

Olayın vuku bulduğu ilk günden beri, devletimizin tüm imkânları seferber edilmiş, Maden sahasında; Afad, Kızılay, Umke, Türkiye Kömür İşletmeleri, Maden Tetik Arama Enstitüsü, TPAO, Dedaş, Türk Telekom, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı,  Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Park Elektrik görevlileri ile (213) adet çeşitli iş makineleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığına bağlı eğitimli arama-kurtarma köpeklerinin de destek verdiği arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

AFAD kriz ve koordinasyon merkezince, maden sahasında yapılan çalışmalar ve yaşanan gelişmeler, enkaz altında kalan işçi yakınlarına belirli aralıklarla bilgilendirilmeler yapılmış,  ayrıca ailelere psiko-sosyal destek verilmektedir.

Halen toprak altında kalan (3) işçinin çıkarılması için çalışmalar yoğun bir şekilde aralıksız devam etmektedir.

Çalışmalar, Valiliğimiz, AFAD ve Enerji Bakanlığı Yetkililerinin olay yerindeki koordinesinde yürütülmektedir.

Olay ile ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, toplam  (7) kişi tutuklanmış, soruşturma devam etmektedir.

Maden sahasında yaşanacak gelişmeler ile ilgili bilgi verilecektir.

 

Bu haber toplam 1239 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim