• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Siirt'te muhtarlara seminer verildi

Siirt'te muhtarlara seminer verildi
AB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen, Siirt Üniversitesi Proje Yönetim Ofisi tarafından yürütülen "Kayıtsız Kalmayın Projesi" kapsamında Mahalle ve Köy Muhtarlara seminer verildi.

Siirt Üniversitesi Konferans salonunda verilen seminere; Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdulcelil İlnaş, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Muhtarlar ve kanaat önderleri katıldı.

Aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşması yapan Vali Mustafa Tutulmaz, kayıtlı toplumun, modern toplumun zorunluluğu olduğunu söyledi.

Toplumun her alanında kayıt olduğu zaman fotoğrafı net görme imkanı olacağını kaydeden Tutulmaz, "Devletin istihdam ve ekonomi alanında kayıtlı bir ortam oluştururken, kendi gelirini artırmaya yönelik yaptığı bir şey değildir. Genelde 'devlet gelirini artırıyor ve zorunlu kayıt yaptırıyor' diye bir anlayış vardır, ama aslında kayıtlı toplumun kazancı öncelikle halkımızadır. Halkımız, çalışma ortamı başta olmak üzere toplumun değişik alanlarında kayıt altına alındığında onlara verilecek olan hizmetin niteliği ve özellikleri de artmaktadır." dedi.

Avrupa Birliği projeleri ile ilgili bir değerlendirme yapan Vali Tutulmaz, "AB'nin birçok alanda projeleri var, il müdürlerimiz, istihdam ağırlıklı, ilin sosyo-ekonomik gelişmişliğini esas alan projeleri hazırlayarak bu kaynakların ilimize getirmesi gerekir. Bu konuda hep birlikte büyük bir gayret göstermeliyiz. Bu kaynakları verimli kullanarak, kayıtlı bir toplum oluşturarak, altyapılarımızı daha iyi bir hale getirebiliriz. Şehrimizi ve köylerimizi daha yaşanılabilir bir hale getirebiliriz. Bu tamamen bizim il müdürlerimizin, vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın hepimizin ortak gayreti ile olacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Siirt Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, proje hakkında geniş bir sunum yaparak, katılımcıları bilgilendirdi.

Seminer, İl Müdürü İlbaş’ın, kayıt dışı ekonomi ile ilgili soruları yanıtlaması ile sona erdi.

Buradan ayrılan Vali Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman’ı Merkez kampüsünde ziyaret ederek, Üniversite tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Bu haber toplam 1236 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim