• BIST 9930.03
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 30 °C

Siirt'te öğrenciler tiyatroyla buluştu - Siirt Haber

Siirt'te öğrenciler tiyatroyla buluştu - Siirt Haber
Yeni İstanbul Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, "İbret" ve “Canım Öğretmenim” adlı oyunu, Siirt ve Kurtalan ilçesinde sahneledi.

SİİRT’TE ÖĞRENCİLER TİYATRO İLE BULUŞTU

 

SİİRT’TE “İBRET VE “CANIN ÖĞRETMENİM” TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ

 

 

 

Yeni İstanbul Çocuk Ve Gençlik Tiyatro ekibi, madde bağımlılığının olumsuzlukları ve eğitim ve öğretimin önemini anlatan “İbret” ve Canım Öğretmenim” adlı oyununu, öğrencilere sergiledi.

 

Siirt Valiliğinin katkıları ile toplumsal yaşamda madde bağımlılığının olumsuzluklarını ve eğitimin önemini anlatan ayrıca ailelere bu konuda bilgilendirme yapan “İbret” ve “Canım Öğretmenim” adlı Tiyatro oyunları, Orta ve İlköğretim öğrencilerine 100 kişilik guruplar halinde üç gün boyunca belirli aralıklarla izlendi.

 

İl Kültür Merkezinde sergilen oyun iki perde şeklinde gerçekleşti. Oldukça profesyonel bir şekilde oyun çıkaran tiyatro ekibi, Oyunda, uyuşturucu madde ve alkolün kötü bir alışkanlık olduğunu ve bir insanın bu gibi kötü alışkanlıklar yüzünden başından geçen olayların anlatıldığı "İbret" ve eğitim önemini anlatan “Canım Öğretmenim” adlı oyunları sergileyen tiyatrocular, öğrencilerden tam not aldı.

 

Siirt’te bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Tiyatro Yönetmeni EsmaGül Meniktan'ın yaptığı açıklamada; Tiyatro oyununa öğrencilerin büyük bir rağbet gösterdiklerini ifade ederek, amaçlarının; Öğrencileri tiyatro ile buluşturmak, eğitimin önemini ve madde bağımlılığına dikkat çekmek, olduğunu belitti.

 

Yönetmenliğini EsmaGül Meniktan'ın yaptığı ve Barış Güzloğlu, Nazan Kılıçarslan Doğan Balakoğlu, İnci Kılıçarslan ve Emir Tapucu'nun rol aldığı Tiyatro oyunu Kurtalan ilçesinde de sahnelendi.

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1502 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim