• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Siirt 26 °C

Siirt’te Tarihi Akabe Yolunda Doğa Yürüyüşü Düzenleniyor

Siirt’te Tarihi Akabe Yolunda Doğa Yürüyüşü Düzenleniyor
Siirt Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; Tarihi Milattan önce 3500 yıla dayanan tarihi ‘Akabe Yolu’nda doğa Yürüyüşünün düzenleneceği bildirildi.

“Siirt’te 40. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında, Botan Vadisi’nde tarihi 3 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip “Akabe Yolu”nda doğa yürüyüşü düzenlenecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, Turizm Haftası kutlamaları kapsamında,  17 Nisan Pazar günü Botan Vadisi'ni Siirt'e bağlayan yol olarak bilinen tarihi Akabe' yolunda doğa yürüyüşü düzenlenecek.

Siirt E tipi Kapalı Cezaevinin beş yüz metre ilerlisinden, 17 Nisan günü saat: 09:30‘da başlayacak olan doğa yürüyüşü, 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nun geçilmesinin ardından, Yerlibahçe köyü sınırları içinde yer alan ‘Asma Köprü’nün bulunduğu Botan çayı kenarında son bulacak.”

Doğa yürüyüşünün halka açık olduğu bildirilen açıklamada; tüm vatandaşlar, doğa yürüyüşüne davet edildi.

TARİHİ SİİRT AKABE YOLU: Milattan Önce 3.500 yıllarında burada hüküm süren Asurlular tarafından yapılmıştır. Siirt Akabesi, Siirt ve Doğu Anadolu’yu Mezopotamya ve Suudi Arabistan yarımadasına bağlayan önemli geçitlerden birisidir. Dünyada 3 tane olan Akabe’nin bir tanesi Suudi Arabistan yarımadasında Peygamber Efendimizin de hayatında geçen ‘Akabe Biatı’ olarak bilinen yerdir. Diğeri Hindistan yarımadasında yer almaktadır.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YER VE BAŞLANGIÇ

17 Nisan 2016 Pazar günü Saat: 09:00 Valilik önünde toplanılacak.
Başlangıç Noktası : E Tipi Kapalı Cezaevi (Deyr Yolu)

 

Bu haber toplam 1883 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim