• BIST 9918.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 30 °C

Siirt'te Tefecilik Masaya Yatırıldı-Siirt Haberleri

Siirt'te Tefecilik Masaya Yatırıldı-Siirt Haberleri
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası’nın da aralarında bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek, kentin kanayan yarası olan tefecilikle ilgili çalıştay düzenledi.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği öncülüğünde, Eğitim Bir-Sen il binasında düzenlenen çalıştayın amaçları hakkında bilgi veren Cihannüma Derneği Başkanı Fatih Sevgili, Siirt’te kanayan bir yara haline gelen tefecilik sorununa el atıldığını söyledi. Amaçlarının bu sorunu temelden çözecek öneri geliştirip yetkilileri bu noktada harekete geçirmek olduğunu dile getiren Sevgili, "Siirt’te tefecilik yapanlar ve tefeci mağdurları hakkında toplumda sesli bir farkındalık oluşmadı. Bugün burada toplanma nedenlerimizden biri de bu sesli farkındalığı oluşturmak ve toplum olarak bu kanserli yapıya müdahalede bulunma yollarını istişare ederek, bu soruna çözümler üretmektir. Tefecilik yapan kişi hakkında düşüncelerimiz inanç kodlarımızda yer alan ifadelerle ‘Allah ve Resulü’ne savaş açmak’ ile ifade edilmektedir. Bu savaşı başlatanların bu işi yaygınlaştırması, bu işi yapanların sosyal hayatta saygıdeğer bir konumda bulunmaları, bunlara karşı mücadele edenlerin işini zorlaştırmakta ve hatta bu düşman addettiğimiz unsurlara itibar kazandırmaktadır. Burada çözüm önerilerini ortak bir reçeteye dönüştürüp, bir sonraki oturuma ilimizin devlet büyüklerini davet ederek, reçetemizi birlikte eylem planına dönüştürmenin yollarını arayacağız" dedi.
Çalıştayda söz alan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, son dönemde Siirt’te artan tefecilikle ilgili bir çok üyesinin de mağdur olduğunu dile getirerek, bu noktada özellikle bankaların biraz da duyarlı davranarak kredi talep eden vatandaşlara kolaylık sağlaması gerektiğini söyledi. Kuzu, “Darda kalan vatandaşlar veya işletmeler, küçük bir kredi almak için gittiği bankalardan bin bir resmi prosedürle karşılaşıyor. İpotek ve benzeri zor işlemlerin üstesinden gelemeyenler, son umut olarak soluğu tefecilerde alıyor. Öncelikle bankalarda şartlar kolaylaştırılmalı ve ilimizde tefecilerin mutlaka kayıt altına alınması gerekir" diye konuştu.

Sivil topluk kuruluşu temsilcilerinin görüşlerini belirttiği toplantı, soru cevapla sona erdi.

Toplantıda ortaya çıkacak çözüm önerileri 14 Şubat 2015 tarihinde Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak ikinci oturumla kamuoyuna bildirilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2514 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim