• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Siirt'te Yamaç Paraşütü Kurumsallaşıyor

Siirt'te Yamaç Paraşütü Kurumsallaşıyor
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Dicle Kalkınma Ajansı'nın Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında, ‘Siirt'i Geliştirme ve Kalkındırma Derneği'nin başvuru sahibi olduğu "Siirt'in Yamaç Paraşütü Altyapısını Güçlendirme Projesi" başarılı bulunarak, desteklenmeye

Vali Tutulmaz, “Doğa, inanç ve kültür şehri Siirt'in doğal güzelliklerini öne çıkarmak, doğa turizminde Siirt'i bölgede cazibe merkezi haline getirmek amacıyla uygulanacak proje ile Yamaç Paraşütü sporunun altyapı eksikleri giderilerek, Siirt'in yerli ve yabancı turistlerin yamaç paraşütü yapabileceği alanlardan biri haline gelmesine katkıda bulunulacaktır. Böylelikle projenin Siirt'te yeni turizm kaynaklarının yaratılarak Siirt'e gelen turistlerin konaklama süresinin uzatılması ve doğa turizmcileri bölgemize çekilmesi hedeflenmektedir.” dedi.

Siirt'in Yamaç Paraşütü Altyapısını Güçlendirme Projesi: Siirt Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Siirt Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, ‘Siirt Beron Spor Kulübü Derneği'nin ortak olduğu proje ile pilot yetiştirmek ve yerli/yabancı ziyaretçileri uçurmak için ihtiyaç duyulan eğitim paraşütü ile tandem paraşüt ihtiyacı karşılanacaktır. Bununla birlikte uçuşlar esnasında rüzgârın yönünü belirlemek için kalkış noktalarına rüzgâr tulumları yerleştirilecek, yamaç paraşütlerini kullanan pilotların hava koşullarını gözlemlemelerinde kolaylık sağlayacaktır.  Ayrıca proje ile Siirt'te yamaç paraşütü yapılan noktalara giden araç yolları tespit edilerek bunların GPX (GPS format)ı, KML (Google Earth formatı) ve JPG formatında haritaları hazırlanacaktır. Ayrıca projenin tanıtımında kullanılmak üzere yamaç paraşütü yapılan noktalarda hem yerden, hem de havadan fotoğraf ve video çekimleri elde edilecektir. Bu görseller oluşturulacak internet sitelerine eklenecek ve uçuş yapmak isteyen Türk ve yabancı sertifikalı pilotlar için gereken uçuş yönleri, uçuş saatleri, termallerin yerleri gibi tüm teknik bilgilerle birlikte konaklama, ulaşım, uzman pilotların iletişim bilgileri yerleştirilecektir.

 

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim