• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • Siirt 5 °C

Siirt'te yol kapatan gruptan 15 Çocuk gözaltına alındı

Siirt'te yol kapatan gruptan 15 Çocuk gözaltına alındı
Siirt'te yol kapatan gruptan 15 Çocuk gözaltına alındı Siirt’e bir grup yüzü maskeli gösterici, polis tarafından dün dikilen mobese direğini gündüz vakti devirmeye çalıştı. Polise taşlı saldırıda bulunan 15 çocuk gözaltına alındı.

Siirt'te yol kapatan gruptan 15 Çocuk gözaltına alındı Siirt’e bir grup yüzü maskeli gösterici, polis tarafından dün dikilen mobese direğini gündüz vakti devirmeye çalıştı. Polise taşlı saldırıda bulunan 15 çocuk gözaltına alındı. 


Edinilen bilgiye göre, saat 12.00 sıralarında Siirt-Eruh Karayolu Barış Mahallesi'nde ara sokaklarda toplanan yüzü maskeli yaklaşık 50 kişilik grup, zırhlı araç eşliğinde caddeye yerleştirilen mobese direğini devirdi. Müdahale etmek isteyen polise taşlı saldırıda bulunan grup, daha sonra yolu trafiğe kapatarak geçen araçlardan kimlik kontrolü yaptı.
Polis zırhlı araçla göstericilere göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su ile karşılık vermesi üzerine göstericiler ara sokaklara dağıldı.

15 ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI
Daha sonra yaşları 10-14 arasında değişen çocuklar, bu kez caddeye çıkarak slogan atıp yoldan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü yaptı. Polisin 'dağılın' anonsuna rağmen göstericiler eylemlerini sürdürünce, 4 ayrı noktada polisle göstericiler arasında yaşanan kovalamacada yaşları 10-14 arasında değişen 15 çocuk gözaltına alındı.
Bir gösterici, 'Neden taş attın' sorusuna, "Benim sabıkam yok, orada bir çocuk bana taş at dedi bende attım. Niye attığımı bilmiyorum" cevabını verdi.
Gözaltına alınan çocuklar ifadeleri alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3561 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim