• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • Siirt 13 °C

Siirt'teki Anaokullarında santranç sporunun gelişmesi hedefleniyor - Siirt Haber

Siirt'teki Anaokullarında santranç sporunun gelişmesi hedefleniyor - Siirt Haber
SİİRT HABER -Siirt İl Merkezinde yer alan Anaokullarda Satranç eğitimi verilerek yaygınlaştırılması hedefleniyor.

SİİRT HABER - Siirt İl Merkezinde yer alan Anaokullarda Satranç eğitimi verilerek yaygınlaştırılması hedefleniyor. Siirt’te; Satranç Federasyonu,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Siirt Üniversitesi ve Cedit Derneği işbirliği ile İl Merkezinde yer alan Anaokullarda Satranç Sporu eğitimi verilerek, yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda ilki başlatılan Satranç Sporu eğitimine katılarak, yetkililerden bilgi aldı.

Satranç sporunun Siirt’te geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Tutulmaz,’İlimizde satrancın yaygınlaştırılması, Okulöncesi dönemi çocuklarımıza sevdirilmesi amacıyla yapılan etkinliğin, çocuklarımızın zihinsel gelişimine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara ve Cedit Derneğine teşekkür ediyorum.’ dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Siirt İl Temsilcisi ve Siirt Cedit Derneği Başkanı Serdar Özyeşil ise, İl Merkezinde Tüm Anaokullarda satranç sporunu minik öğrencilerimizle tanıştırmayı ve sevdirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Özyeşil, ‘Türkiye Satranç Federasyonu ve Valiliğimizin de destekleri ile Satranç ile ilgili tüm materyallerin temin edildiğini, Siirt Üniversitesinde eğitim gören, satranç deneyimleri bulunan gönüllü 12 öğrencimiz, eğitimden geçirilerek, Anaokullarda çocuklara Satranç sporunu anlatarak, çeşitli oyunlar ile sevdirecekler.’ diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Minik öğrencilerin satranç oyunu ilgiyle izlendi.
Daha sonra Vali Tutulmaz, Anaokullunda sınıfları gezerek, minik öğrencilerle sohbet etti. Kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcıları Ceyhun Dilşad Taşkın, Bünyamin Kuş, Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Süleyman Genli ve diğer yetkiler katıldı.

 

Bu haber toplam 1878 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim