• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • Siirt 11 °C

Vali Atik köy yollarında denetim yaptı

Vali Atik köy yollarında denetim yaptı
VALİ ATİK, KÖY YOLLARINDADENETİM VE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Siirt Valisi Ali Fuat Atik,Ilısu Barajı’nın su tutmamaya başlamasıyla birlikte su altında kalan köy yolları için alternatif yeni yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek, denetledi.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Ak Parti Milletvekilli Osman Ören, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Özel İdare Genel Sekteri Hifzullah Canpolat ile birlikte Ilısu Barajı’nın su tutmamaya başlamasıyla birlikte su altında kalan köy yolları için alternatif yeni yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Atik ve beraberindeki heyet, Kalender köyü mülki sınırları içinde devam eden yol yapım çalışmaları hakkında İl Özel İdaresi ve Firma yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Atik, yol yapım alanında hazır bulunan Bağgöze, Kemerli, Kavaközü, Eğlence ve diğer civar köy sakinleri ile de görüşerek, vatandaşların sorun, talep ve önerilerini dinledi.

Vali Atik, İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan Merkez Ormanardı köyü ile Eruh ilçesine bağlı Bağgöze köyü başta olmak üzere 27 köyün ulaşımını sağlayan kara yolu Ilısu barajının su toplamasıyla birlikte sular altında kalmaya başladığını ve ulaşıma kapandığını belitti.

Vatandaşların taleplerini dinleyerek, yetkililere not aldıran Vali Atik, Kavaközü ve Bağgöze köyü arasında bulunan yaklaşık 5 kilometrelik yolun bu yıl ıslah edileceğini ve gelecek yılda yatırım programına alınarak asfaltlanacağını belitti.

Yeni alternatif köy yolları yapım ve inşa çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Atik, Siirt il sınırları içinde Ilısu Barajının su tutmasıyla birlikte barajlardan etkilenerek yoları su altında kalan köylerimizi mağdur etmemek için yoğun bir mesai harcadıklarını, bu yönde Sayın Milletvekillimiz Osman Ören ile birlikte DSİ Genel Müdürlüğü ile temas halinde olduklarını ayrıca gerek görülen alanlarda İl Özel İdaresi kaynaklarının da kullanılacağını sözlerine ekledi.

Siirt Ak Parti Milletvekili Osman Ören de vatandaşların hizmetin en güzeline layık olduğunu ifade ederek, vatandaşlarımızın görüş ve taleplerinin kendileri için değerli olduğunu ifade etti.

Yapılan incelemelerin ardından Vali Atik ve Ak Parti Milletvekili Osman Ören, köy sakinleri ile bir süre sohbet etti.

Bu haber toplam 64575 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim