• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 12 °C

Vali Tutulmaz: “Korucularımızın Emekleri Unutulmayacaktır.”

Vali Tutulmaz: “Korucularımızın Emekleri Unutulmayacaktır.”
İlimizde görev yapan Köy korucularının katıldığı “Birlik, Beraberlik ve Dayanışma” toplantısı gerçekleştirildi.

Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda korucuların yaptıkları çalışmalar, özlük hakları ve yaşadıkları sorunlar ile bunların çözüm yolları da ele alındı.


Toplantıya; Vali Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren ve Geçici Köy Korucuları Dernek Başkanları ile Köy korucuları ve davetliler katıldı.


Ankara’dan gelerek toplantıya katılan Anadolu Geçici Köy Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen: Köy korucuların büyük fedakârlıklar içerisinde görev yaptıklarını ve birçok sorun ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bunların çözüme kavuşturulabilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.


Siirt’te terörle mücadele konusunda örnek çalışmalar sergilendiğini belirten Sözen; polis, asker ve korucular ile tüm kuruluşlar arasında büyük bir uyum olduğuna vurgu yaparak, Vali Tutulmaz ve güvenlik güçlerine teşekkür etti.


Sözen; Dernek ve Konfederasyona sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekledi.


Vali Mustafa Tutulmaz toplantıda yaptığı konuşmada; Milletimizin asil bir millet olduğunu belirterek, “Terörle mücadelede kahramanca çaba harcayan korucularımızın mutlaka değerlendirileceklerini ve bu nedenle gelecek kaygısı taşımamaları gerektiğini” söyledi.


Koruculuğun tarihçesini de özetleyen Vali Tutulmaz, “Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olunuz. Bunu yaptığınız sürece sorunlarınızı daha güçlü bir şekilde dile getirip, çözüme kavuşturursunuz. Özlük haklarınızda iyileştirmeler yapıldı. Yapılmaya da devam ediliyor. Köy koruculuğu sistemi ile ilgili yasal düzenlemeler ile ilgili fikir birliği vardır. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Sizler çevreyi bilen kişiler olarak, ödül sisteminden de mutlaka yararlanmalısınız. Bu konuda çevrenizde araştırmalar yaparak, gözlem ve duyumlarınızı güvenlik birimlerimize bildirin.”dedi.


İl Merkezinde modern bir federasyon binasının kazandırıldığını kaydeden Vali Tutulmaz, kapılarının her zaman için köy korucularına açık olduğunu sözlerine ekledi.


Toplantı sonunda, Vali Tutulmaz, günün anısına Anadolu Geçici Köy Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen’e Türkiye Haritası işlemeli tiftik battaniyesi hediye etti. Toplantı, çekilen hatıra fotoğraf ile sona erdi.

 

Bu haber toplam 1612 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim