• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 26 °C

Yasin Aktay Hdp'yi Van Afişleri İle Eleştirdi

Yasin Aktay Hdp'yi Van Afişleri İle Eleştirdi
Yasin Aktay Hdp'yi Van Afişleri İle Eleştirdi

Aktay, ilana ilişkin "HDP'nin siyaset anlayışının ne olduğunu, bölgede insanların iradesine nasıl bir ipotek koymaya çalıştığını göstermiş oluyor" dedi.

Aktay, yaptığı açıklamada, ilanın izah edilebilir hiçbir tarafının bulunmadığını söyledi. "Çok açık gözünün içine sokula sokula verilen bir mesaj var orada ve kan akacak deniliyor" diyen Aktay, "Eğer HDP'ye oy verilmezse, HDP bu seçimden başarılı çıkmazsa, tipik Kemalist, despot politikaların bir uzantısı ve yeni bir tezahürü ile karşı karşıyayız. Ne yazık ki bölgede HDP'nin siyaseti nasıl bir baskı altında tutuyor olduğunun resmidir" ifadesini kullandı. 

Aktay, şöyle devam etti:

"Aslında bu mesaj biraz tevafuken de hayırlı da olmuştur. HDP'nin siyaset anlayışının ne olduğunu, bölgede insanların iradesini nasıl bir ipotek koymaya çalışıyor olduğunu da göstermiş oluyor. Dilinden demokrasiyi düşürmeyen, barış kavramını hiçbir şekilde dilinden düşürmeyen ve halkların kardeşliği, demokrasisi diye isimlere bayılan bu hareketin aslında Kürtlerin iradesini yok sayıyor olduğunu da gösteriyor. Kürtler için biçtiği, reva gördüğü demokrasi anlayışı, Kürtlere başka bir tercih hakkı bile tanımayan bir demokrasi anlayışı, yani 'beni seçerseniz güzel demokrasi olur beni seçmeseniz kan akar ve felaket olur' gibi bir anlayış içerisindedirler."

HDP'nin Kürtler için tek seçenekli demokrasi istediğini vurgulayan Aktay, şöyle konuştu:

"Doğrusu bunun pratik örneklerini de görüyoruz, bölgede siyaset yapmak hakikaten HDP'nin varlığı altında çok zor çünkü bir silahlı gücü olduğunu sürekli olarak hissettiren ve hissettirmekle kalmıyor devamlı olarak bu bölgede gösteren bir yapı. İnsanları güpegündüz kaçırıyor, günlerce belki de haftalarca belirli yerlerde rehin olarak tutuyorlar, böylece yakınlarına siyasi tercihlerini belirleme noktasında tırnak içinde bir 'şans' tanınmış oluyor. Özellikle köy korucuları üzerinde çok ciddi bir baskı var, istifa etmeye zorlanıyor ve yakın zamanda istifa etmek zorunda olan birkaç tane köy korucusu var. AK Parti'ye mensup belediye meclis üyeleri istifa etmeye zorlanıyor onların üstünde ciddi bir baskı uygulanıyor. Bütün bunların özeti HDP Kürtler için böyle bir demokrasi istiyor ve tek seçenekli bir demokrasi istiyor."

Aktay, bazı medya kuruluşlarının HDP'yi farklı gösterme gayreti içerisinde olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2353 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim