• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 26 °C

Eleman ve konut ilanlarını en güncel haliyle bulun!

Eleman ve konut ilanlarını en güncel haliyle bulun!
Herhangi bir şeyin tanıtılması veya özelliklerini açıklamak için türlü araç ve vasıtalar ile başkalarına ulaştırılması ilan olarak nitelendirilmektedir. Çok eskilerden beri kullanılan tanıtma usulü olarak bilinir ve kullanılır.

Özellikle işletmecilikte ilan ve ilancılık başlı başına bir sanat olup, işletmenin vazgeçilmez unsurudur. İlan, insanın yaradılışında var olan merak, araştırma, yenilik ve heyecan gibi hislerini hedef aldığı için yaygındır. Farz edelim konutunuz var satmak istiyorsunuz konut ilanları nasıl olmalı bir göz atalım. Evinizin fotoğrafları kaliteli bir fotoğraf makinesi ile çekilmeli.

Evin dış mekanı dahil olmak üzere bütün bölümleri özenle çekilmelidir. Çekilen bu fotoğraflarda kesinlikle insan figürleri yer almamalıdır. Yoksa işin ciddiye alınmadığının üzerine sizi de ciddiye almaz hiç kimse. Fotoğraflardan sonra evinizin bütün özelliklerini atlamadan sırası ile yazmalısınız. Oluşturulmaya çalışılan bu ilanda evin metrekaresi, konut tipi ve benzeri özellikleri doğru şekilde verilmeli abartıdan kaçılmalıdır. Bu ilanlara konut açıklaması dahi detaylı şekilde yazılmalıdır.

Ya da eleman ilanları verilen bir sayfada işçi alım ilanı vermek istediğinizi düşünelim. Bu ilanlarda; Gazetelere eleman ilanları verilirken genellikle aranan elemanın vasfı ile başlanır. Yani, aşçı, elektrikçi, makineci, tekniker gibi. Veya bazı firmalar, kendi firma isimleri işle başlarlar. Firma adı ile başlamanın avantajları ve dezavantajları vardır.

Yine, bazı firmalar, ilan metnine, acele, acil, gibi kelimeler ile başlayarak ilan metninin alfabetik sıraya göre dizileceğini bildiğinden, ilanın ilk sıralarda çıkmasını sağlamak için bu tarz yazım şeklini tercih eder. Seri ilan metnine telefon numarası ile başlayan firmalar da vardır.

Bu haber toplam 2064 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim