• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 12 °C

F.Bahçe'den yılın son günlerinde bomba transfer!

F.Bahçe'den yılın son günlerinde bomba transfer!
SİİRTAJANS.COM-Fenerbahçe Ülker yılın son günlerinde transfer bombasını patlattı!Fenerbahçe Ülker lakabı Yüzüklerin Efendisi olan yıldızı kadrosuna katmayı başardı.

Fenerbahçe Ülker'e yılın son gününde bomba transfer.Euroleague'de çıtayı yüksek tutan Fenerbahçe Ülker, bir transfer daha imza attı.

Fenerbahçe Ülker, "Yüzüklerin Efendisi" lakabıyla tanınan Yunan oyun kurucu Nikos Zisis'i transfer ettiğini resmen açıkladı. İstanbul'a bugün gelen Yunan oyuncu, sezonun kalan bölümünde Fenerbahçe formasını terletecek.
 
 Transferle ilgili resmi siteden yapılan açıklama şöyle;
 
 Takımımız Fenerbahçe Ülker, kadrosunu Avrupa basketbolunun en önemli ve tecrübeli oyun kurucularından biri olan Nikos Zisis ile güçlendirdi. Kariyerinde kazandığı başarılar ve kupalar sonrası "Yüzüklerin Efendisi" lakabıyla anılan Zisis, takımımız ile sezon sonuna dek anlaşmaya vardı.
 
16 Ağustos 1983 tarihinde Yunanistan’da dünyaya gelen, 1.97 boyunda olan ve her iki guard pozisyonunda da forma giyebilen Nikos Zisis, profesyonel basketbol kariyerine AEK takımında başladı. Atina ekibinin formasını 2000-2005 yılları arasında giyen Zisis, 2001 yılında Yunanistan Ligi’nin en değerli genç oyuncusu seçildi. 2001 yılında AEK formasıyla Yunanistan Kupası’nı kazanan Zisis, 2002 yılında da Yunanistan şampiyonluğuna ulaştı. Zisis, 2004 ve 2005 yıllarında Yunanistan All Star organizasyonunda da yer aldı.
 
Nikos Zisis, ilk yurt dışı deneyimini 2005 yılında, o dönemde Genel Menajer görevinde Maurizio Gherardini’nin yer aldığı Benetton Treviso’ya transfer olarak yaşadı. 2005 yazında Treviso’nun yolunu tutan Zisis, 2006 yılında İtalya Süper Kupası’nı ve İtalya Ligi şampiyonluğunu kazandı.
 
2007 yılı, Zisis’in kariyerinde en önemli adımlardan birini attığı dönem olarak kayıtlara geçti. Yunan yıldız, Rusya basketbolunun en önemli temsilcisi CSKA Moskova’ya transfer oldu. CSKA ile 2008 ve 2009 yıllarında Rusya Ligi şampiyonluğu yaşayan Zisis, Euroleague’de de iki kez Final Four oynama başarısı gösterdi ve 2008’de ise Euroleague şampiyonluğu sevincini tatmış oldu.
 
 CSKA Moskova’dan 2009 yazında ayrılan Zisis, İtalya basketbolunun o dönemdeki en önemli temsilcisi olan Montepaschi Siena’ya geçti. Siena’da kaldığı üç sene boyunca İtalya Ligi şampiyonluğu yaşayan Nikos, bu formayla üç kez de İtalya Süper Kupası’nı kazandı.  Nikos Zisis, Montepaschi Siena’nın Euroleague’de 2010-2011 sezonunda Final Four oynamasına da katkıda bulundu.
 
 Siena’dan 2012 yazında ayrılan Zisis, İspanya basketbolunun yükselen değeri Bilbao’nun yolunu tuttu. 2012-2013 sezonunda Bilbao ile Eurocup oynayan Nikos, takımının finalde Lokomotiv Kuban’a 75-64 mağlup olmasına engel olamadı.
 
Bilbao’dan ayrıldıktan sonra tekrar Rusya’ya geçen Nikos Zisis, 2013 yazında UNICS Kazan ile sözleşme imzaladı. Burada, şu anda Fenerbahçe Ülker forması giyen Andrew Goudelock ile birlikte forma giyen Zisis, 2013-2014 sezonunda Eurocup finaline yükselen takımın parçasıydı. Kazan, bu finali Valencia’ya karşı kaybetse de Zisis, kariyerine bir final daha eklemiş oldu. Nikos Zisis, UNICS Kazan ile birlikte 2014’te Rusya Kupası’nı kazandı.
 
Nikos Zisis, geride bıraktığımız sezonda UNICS Kazan ile birlikte Euroleague’de maç başına 26:08 dakika, 7 sayı, 3,6 asist, 2,8 ribaund ortalamalarıyla mücadele ediyordu. Yunan oyuncunun VTB istatistikleri ise 27:51 dakika, 8,5 sayı, 4,1 asist ve 2,5 ribaund.
 
 Nikos Zisis’in Milli Takım kariyeri de başarılarla dolu. Yunanistan formasıyla 1999 yılında U-16 Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan başarılı oyuncu, bu turnuvada takımının en skorer oyuncusuydu. 2000 yılında bu kez U-18 Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya alan Zisis, 2002’de ise U-20 Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya sevinci yaşadı. Zisis, 2002 yılındaki bu turnuvanın MVP’si seçildi.
 
 Yunanistan Milli Takımı ile A Takım seviyesinde ilk başarısını 2005 Avrupa Şampiyonası’nda yaşayan Zisis, koleksiyonuna bir altın madalya da burada ekledi. Nikos Zisis, Yunanistan tarihinin en büyük başarılarından biri olan bu turnuvada 10,6 sayı ortalamasıyla ekibinin en skorer ismi de oldu. Bu performansıyla birlikte Nikos Zisis, 2005 yılında FIBA tarafından Avrupa’nın En Değerli Genç Oyuncusu seçildi. Nikos Zisis’in formasını giydiği Yunanistan Milli Takımı 2006’da Dünya Şampiyonası’nda gümüş, 2009 Avrupa Şampiyonası’nda da bronz madalya elde etti.
 
 Nikos Zisis, son olarak 2014 Dünya Kupası’nda Yunanistan formasıyla mücadele etti. Zisis turnuvayı 24,7 dakika, 9,2 sayı, 4,3 asist, ve 1,2 ribaund ortalamalarıyla bitirdi.
 
 Nikos Zisis, Avrupa’da birçok farklı takımda ve yaş grubunda sayısız başarılar elde etmiş, çok tecrübeli ve kazanma alışkanlığı olan bir isim. Kariyeri boyunca çok iyi bir görev adamı olarak anılan Zisis, oyunun iki yönünde de istikrarlı performansıyla dikkat çekiyor. Zisis, oyun kurucu pozisyonunda yaratıcılığı ve takım arkadaşlarına pozisyon hazırlayabilmesindeki yetkinliği ile Avrupa’nın sayılı isimlerinden biri. Nikos Zisis’in en önemli avantajlarından biri de pozisyonuna göre oldukça iyi olan fiziği ve saha görüşü. Zisis’in tecrübesi ve kalitesiyle, Fenerbahçe Ülker’e Euroleague Top 16 turunda da büyük katkı sağlaması bekleniyor.
 
 Nikos Zisis’e Fenerbahçe ailesine hoş geldin der, Fenerbahçe Ülker formasıyla sonsuz başarılar dileriz.

 

Bu haber toplam 1691 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim