• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • Siirt 5 °C

Galatasaray'da BOMBA Teknik Direktör Gelişmesi! Galatasaray'ın Teknik Direktörü Kim Oldu?

Galatasaray'da BOMBA Teknik Direktör Gelişmesi! Galatasaray'ın Teknik Direktörü Kim Oldu?
Galatasaray’da çokönemli gelişmeler yaşanılıyor.Galatasaray’da kimin teknik direktör olacağı soruları büyük bir merak taşırkencimbom sessiz sedasız bombayı patlattı.Galatasaray’ın başına gelecek olan isim sonunda netlikkazandı.Galatasaray’ın başında sa

SİİRTAJANS.COM- Galatasaray’da çok önemli gelişmeler yaşanılıyor.Galatasaray’da kimin teknik direktör olacağı soruları büyük bir merak taşırken cimbom sessiz sedasız bombayı patlattı.Galatasaray’ın başına gelecek olan isim sonunda netlik kazandı.Galatasaray’ın başında sarı kırmızılı ekibin o emektar oyuncusu geçiyor.İşte Galatasaray’da sürpriz teknik direktör gelişmesi ve tüm detaylar…

Galatasaray’ın başına emektar futbolcu Bülent Korkmaz’ın geçmesi bekleniliyor.Bülent Korkmaz sarı kırmızılı camiayla 3.5 yıllık sözleşme imzalanması bekleniliyor.

Oldukça kötü bir sezon geçiren, önce şampiyonluk yarışına ardından Avrupa’ya veda eden Galatasaray’da Mustafa Denizli’nin istifasından sonra U21 takımını çalıştıran Orhan Atik göreve getirilmişti. Yöneticiler ilk etapta sezonu Orhan hocayla tamamlayacaklarını açıklamasına rağmen, son 3 maçta alınan 3 beraberlik Başkan Dursun Özbek’i harekete geçirdi. Camiayı ve taraftarı yakından tanıyan bir ismi göreve getirmeyi hedefleyen, mali açıdan da kulübe yük olabilecek bir hoca istemeyen Özbek, Bülent Korkmaz’da karar kıldı. Fanatik'teki habere göre, 47 yaşındaki çalıştırıcı ile bizzat görüşme yapan Özbek, Korkmaz ile el sıkıştı. Bu sezon son olarak Mersin İdman Yurdu’nda görev yapan Bülent hocanın, hiç bir şart öne sürmeden görevi kabul ettiği öğrenildi.

 

BAŞARIYA ENDEKSLİ SÖZLEŞME

 

Milliyet'teki habere göre ise şyönetimin Bülent Korkmaz isminde karar kıldığı ancak Umut Bulut’un babasının cenazesi nedeniyle görüşmeyi ertelediği bildirildi. Galatasaray’ın Korkmaz’la başarıya endeksli bir sözleşme yapacağı belirtildi. Tecrübeli hocanın gelecek sezon takımın başında olup olmayacağı ise kupa ve ligde takımın alacağı sonuçlara göre belli olacak. Bülent Hoca’nın da gelmeye sıcak baktığı vurgulandı.

 

DERBİDE SAHADA

Galatasaray, 2008-2009 sezonunda 16 resmi maçta takımın başında olan Bülent Korkmaz ile 2. dönemini yaşayacak. Fanatik'teki haberde ayrıca genç teknik adamın 3.5 yıllık sözleşme imzalayacağı bildirilirken, en önemli nokta ise hemen takımın başına geçecek olması. Arena’da pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisinde Bülent Korkmaz kulübede yer alacak. Başkan Özbek’in önceki gün yaptığı görüşmede de bu konuya özellikle vurgu yaptığı ve Korkmaz’a “Bizim için çok önemli olan Fenerbahçe maçında takımı yalnız bırakmamanı istiyorum” dediği öğrenildi. Bülent hoca da kesinlikle sorumluluktan kaçmayacağını belirtip, derbide Arena’ya çıkacağını söyledi.

 

ALTYAPI DA ONA BAĞLI

 

Bülent Korkmaz sadece Galatasaray A Takımı’nı çalıştırmayacak. Genç hoca Florya’nın tek patronu olarak göreve geliyor. Başkan Dursun Özbek’in 3.5 yıllık sözleşme önerisinde bulunmasının nedeni de altyapıyla ilgili. Kulübün içinde bulunduğu mali krizi göz önünde bulunduran Özbek, 1-2 senelik süreçte Sarı-Kırmızılı takıma genç yeteneklerin katılmasını hedefliyor. Başkan, Galatasaray altyapısında yetişip yıllarca kaptanlık bandını takan Bülent Korkmaz’ın, kendisi gibi takıma yıllarca hizmet edecek oyuncular kazandırmasını bekliyor.

 

YA EMRE AŞIK YA DA MUSTAFA SARP

 

Mustafa Denizli’nin aksine Bülent Korkmaz yardımcı ekibini hemen oluşturmak istiyor. Korkmaz’ın aklında öncelikle iki isim var. Kendisi gibi Galatasaray’da forma giymiş bir antrenörle yola çıkmayı planlayan Bülent hoca, Emre Aşık veya Mustafa Sarp’tan birini ekibine alacak. Denizli döneminde de kulübede olacağı konuşulan Emre Aşık, şu anda U21 Ümit Milli Takımı’nın başında. Mustafa Sarp ise Mersin İdman Yurdu’nda Korkmaz’ın birinci yardımcısı olarak görev yapmıştı. Kaleci antrenörlüğüne Taffarel devam edecek. Sezon sonuna kadar Galatasaray ile sözleşmesi bulunan Taffarel’in Mayıs’tan sonra sadece Brezilya Milli Takımı’ndaki görevine devam etmesi bekleniyor.

 

FLORYA'DA FUTBOLCULARLA GÖRÜŞTÜ

 

Gençlerbirliği ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray maçın ardından hemen İstanbul’a dönmüştü. Metin Oktay Tesisleri’nde dün sabah takım toplanırken, Bülent Korkmaz’ın da Florya’da olduğu öğrenildi. Ayağının tozuyla hemen futbolcularla tanışan Korkmaz’ın özellikle kaptan Selçuk İnan ile bir süre özel olarak görüştüğü ifade edildi.

 

TARİHE GEÇMİŞTİ

 

17 Mayıs 2000... Galatasaray’ın Arsenal’i devirip UEFA Kupası’nı kazandığı destansı maçta Sarı- Kırmızılı futbolcuların hemen hepsi müthiş bir mücadele ortaya koymuştu, ancak birisi farklıydı: Bülent Korkmaz. Omuzundan sakatlanmasına rağmen final maçını kolu sargılı bir şekilde tamamlayan efsane kaptan, o kupanın simgelerinden biri olmuştu. Taraftarların tarihi Arsenal zaferinden sonra ‘Cesur Yürek’ lakabını taktığı Bülent Korkmaz, o maçtaki görüntüsüyle Galatasaraylılar’ın aklına kazındı.

 

MERSİN'DEN OLAYLI AYRILDI

 

Bu sezon Mesut Bakkal’dan sonra Mersin İdman Yurdu’nun başına geçen Bülent Korkmaz, devre arasında olaylı şekilde görevinden ayrılmıştı. Yönetim belirsizliğinin yaşandığı Güney ekibinin Antalya kampına giden Bülent hoca, otele rezervasyonun yapılmadığını öğrenince şaşkına dönmüştü. Saatlerce lobide sözleşme fesih belgesini bekleyen Korkmaz, Mersin’in başında çıktığı 12 maçta ise 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. 

 

MUSTAFA DENİZLİ VİTRİNE ÇIKARDI

 

11 yaşında Galatasaray altyapısında futbola başlayan Bülent Korkmaz, 1984-85 sezonunda dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli tarafından Tugay Kerimoğlu ile birlikte A takıma ilk kez çağırılmıştı. Korkmaz henüz 18 yaşında olmasına rağmen özellikle Avrupa maçlarında fazlasıyla şans bulmuştu. Denizli’nin vitrine çıkarttığı Bülent Korkmaz, ne tesadüftür ki bu kez kurt hocanın ardından Galatasaray’ın başına teknik direktör olarak geçiyor.

 

KEWELL'I STOPER OYNATMIŞTI

 

İlk teknik direktörlük deneyimini 2006-2007 sezonunda Kayseri Erciyesspor’da yaşayan Bülent Korkmaz, Galatasaray’ın başına ise 2008- 2009’da Michael Skibbe gönderildikten sonra geçmişti. 22. haftada göreve başlayan Korkmaz, 37 puanla 5. sırada bulunan takımı devralmıştı. UEFA Avrupa Ligi’nde ise Cim Bom, 3. tur ilk maçında Bordeaux ile 0-0 berabere kalmıştı. İlk karşılaşmasına Fransız rakibine karşı çıkan Korkmaz, 4-3’lük galibiyetle Avrupa’da 4. tura yükseldi. Burada Hamburg ile eşleşen Galatasaray, deplasmandaki mücadelede 90 dakikayı 1-1 tamamlamıştı. Bir hafta sonra Ali Sami Yen Stadı’nda Alman rakibini konuk eden Cim Bom’da stoper sıkıntısı hortlamıştı.

 

LİNCOLN İLE TARTIŞTI

 

Meira devrede yollanmış, Emre Aşık kırmızı kart cezalısı, Servet Çetin ise sakattı. Elinde sadece Hakan Balta olan Bülent Korkmaz, “Stoperde oynayabilirim” diyen takımın yıldızı Harry Kewell’ı o maçta Balta’nın yanında görevlendirdi. Korkmaz’ın bu hamlesi çok konuşulurken, Aslan 2-0 öne geçtiği maçı 3-2 kaybetmişti. Hamburg maçında Lincoln ile Bülent hoca arasında da ciddi bir kriz yaşanmış, Brezilyalı futbolcu oyundan alındığı için küfürlü tepki göstermişti. Avrupa’dan elenen Galatasaray,Bülent Korkmaz ile ligde ise 13 maçta 24 puan elde edip, sezonu 5. sırada tamamladı.(Fanatik / Milliyet)

 

 

Bülent Korkmaz Biyografisi

Galatasaray ve Türk Milli Takımı'nın unutulmaz oyuncusu.

Nevin - Osman Korkmaz çiftinin üç erkek kardeşinden biri olan Bülent Korkmaz, 24 Kasım 1968 tarihinde İstanbul'da doğdu.

 

Çocukluk yılları Fatih, Edirnekapı'da geçiren Korkmaz, ilkokulu bugünkü Vefa Stadı'nın arkasında bulunan Hattat Rakım İlkokul'unda bitirdi. O yıllarda dahi futbola ilgisi, boş vakitleri top oynayarak geçirmesiyle kendini belli ediyordu.

 

İlkokul sonrası ailesi Florya'ya taşındı. Yeni evleri Galatasaray Futbol Kulübü'nün bugünkü tesislerinin karşısındaydı. Bir gün evinin yakınlarında top oynarken, Galatasaray altyapısından Salih Bulgurlu ve Ahmet Keskinkılıç tarafından farkedilip, altyapıya kazandırıldığında henüz 11 yaşındaydı. O günler için sonradan şöyle diyecekti:

 

                              

Galatasaray formasını bir gün giyeceğim diyordum. Ama daha 11 yaşında giyeceğimi rüyamda görsem inanamazdım. Bir gün bana "Seni Galatasaray'a alalım, gelir misin" dediler... İşte o an Galatasaray maceram başladı. O gece sabaha kadar uyuyamadım, 11-12 yaşımda renklerine gönül verdiğim takımın futbolcusu olacaktım. Ertesi günü iple çektim. Tuttuğum takımın, her gün uzaktan baktığım Galatasaray kulübünün içindeydim artık.

 

Altyapıda oynarken Şenlikköy Orta Okulunu bitirdi. O dönem kadrosunda yer aldığı, Ahmet Keskinkılıç yönetimindeki minikler takımı Yıldızlar İstanbul şampiyonu oldu. 14 yaşında Bülent Ünder tarafından, 14-16 yaş "Gençler Takımı"na alındı. Futbol hayatında basamakları takılmadan çıkmasının en büyük sebebi, sahip olduğu hırs ve heyecandı.

 

Gençler takımında oynadığı dönemde 2. şampiyonluğunu yaşadı: "Gençler Türkiye şampiyonluğu". Gençler takımının ardından girdiği paf takımıyla "U21 Türkiye şampiyonluğu"nu kazandı. O dönemi şöyle anlatıyor:

 

                              

Bülent Ünder Hoca'mdan çok şey öğrendim. U21 Türkiye şampiyonu olduk. O sırada genç takım ve u21 (PAF takım) ile, amatör ligde, 3.ligde devamlı maç yapıyordum. Haftanın üç günü değişik kategorilerde Galatasaray forması altında oynuyordum.

 

Genç takımlar "Türkiye Şampiyonluğu"nun ardından, Bülent Korkmaz, İhsan, Hüseyin ve Tugay'la birlikte Bülent Ünder tarafından A takım'a gönderildi. Derwall ve Mustafa Denizli döneminde A takım ile idmanlara çıkmaya ve forma giymeye başladı. Lig maçlarının yanı sıra bir çok Avrupa Kupası maçlarında da forma giyme şansı buluyordu. Sahip olduğu hırs, Bülent Korkmaz'ın Galatasaray'daki yerini her geçen gün sağlamlaştırıyordu.

 

Bülent Korkmaz ve eşi Banu Korkmaz'ın nikah töreni.

 

A takımına girmiş olmanın mutluluğunu yaşadığı dönemde eşi Banu ile tanıştı. Profesyonel olarak mukavele imzaladıktan 2 sene sonra, 22 yaşında evlendi. Evliliğinin 4. senesinde ilk çocukları Selen, 9. senesinde ise ikinci çocukları Ezgi dünyaya geldi.

 

                              

A takımın çiçeği burnunda futbolcusuyken bir aile ortamında eşim Banu ile tanıştım. Yıldırım aşkı bu olsa gerekti. Bir yanda futbol aşkı ve bir yanda ömür boyu sürecek bir evliliğin kıvılcımlarının atıldığı bir aşk.

 

Futbol hayatı nedeniyle bıraktığı eğitimine devam etme kararı alarak, Pertevniyal Lisesi gece bölümüne başladı. 2. sınıfda idmanlar ve maçların yoğunluğu sebebiyle liseyi dışardan bitirmek zorunda kalan Bülent Korkmaz, diplomasını Bakırköy Lisesinden aldı.

 

Futbol hayatını, başladığı gibi, 22 sene forma giydiği "Yurt içinden ve dışından bir çok transfer teklifi almama rağmen asla ve asla Galatasaray'dan ayrılmayı düşünmedim." dediği Galatasaray'da noktaladı.

Bu haber toplam 4043 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim