• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 18 °C

Gerdek Gecesi ve Akabinde Şok İtiraflarrr

Gerdek Gecesi ve Akabinde Şok İtiraflarrr
Yaptığı başarılı işlerle adından söz ettirmeyi başaran Kürt asıllı yönetmen Muhammed Beyazdağ yepyeni projesi Çirok ile oldukça çok büyük bir ses getirecek.Beyazdağ çirek ile bomba gibi geliyor.

Başarılı Kürt yönetmen Muhammet Beyazdağ Zarok adlı belgeselinden sonra şimdilerdeyse Çirok filmi için kolları sıvadı.Ünlü yönetmen Zarok adlı belgeseliyle 10 dan fazla ödül almıştı.Muhammet Beyazdağ yine çok konuşulacak bir proje için kolları sıvadı.

Muhammet Beyazdağ (25), Akdeniz Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nü bitirdikten sonra şimdi aynı bölümde yüksek lisansını yapıyor. Çocuk gelinleri anlattığı 'Zarok' filmi aslında üçüncü sınıftayken çektiği bir okul ödevi... Ancak Beyazdağ, filme hiçbir zaman yalnızca bir ders projesi olarak bakmadığını anlatıyor: “1980'lerde ekonomik koşullardan dolayı Muş'tan İstanbul'a göç etmiş bir ailenin çocuğuyum. Akrabalarım arasında çocuk gelin vakaları çok. Bu, benim vicdanımı rahatsız eden bir konuydu ve üzerine bir şeyler yapmak istiyordum.”  Yaklaşık 5 aylık bir hazırlık sürecinden sonra 6 kadın, hikâyelerini anlatmayı kabul etti.

 Kimliklerini gizli tutmak için kadınların yalnızca elleri çekildi. Beyazdağ, bununla birlikte ellerin yüzden daha fazla şey anlattığını belirtiyor.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4359 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim