• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • Siirt 4 °C

Kazayla Evi Yanıyordu

Kazayla Evi Yanıyordu
Adana'da 14 yaşındaki çocuk, bir kadının muhabbet kuşunu çaldıktan sonra evini ateşe verdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

 Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yavuzlar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 14 yaşındaki E.K.A. komşusu Necla Akdoğan'ın evine geldi. Evde bir çocuğun uyuduğunu gören E.K.A, kafesteki "Babacığım" isimli muhabbet kuşunu çaldı. Geride iz bırakmak istemeyen çocuk evi de ateşe verdi. E.K.A çaldığı kuşu evlerine götürdükten sonra, komşularının evindeki yangın da büyüdü. Evde uyuyan çocuk ise uyanıp yangını fark ederek bahçeye çıktı.

Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürerek evin tamamen yanmasının önüne geçti. Evin bir odasında maddi zarar meydana geldi.  Bu arada ev sahibi Necla Akdoğan, polise başvurup muhabbet kuşunun çalındığını evinin de aynı kişi tarafından yakıldığı söyledi.
Şikayet üzerine mahallede araştırma yapan polis yanan evin bir sokak ilerisinde bir çocuğun muhabbet kuşuyla oynadığını gördü. E.K.A. adlı çocuk, muhabbet kuşunu nereden aldığını soran polise, satın aldığını söyledi. Ancak inanmayan polis Necla Akdoğan'ı çağırarak kuşu gösterdi. Akdoğan da kuşun kendisine ait olduğunu söyledi.

Ailesiyle de görüşüldükten sonra muhabbet kuşunu çaldığını itiraf eden E.K.A. Çocuk Şubesi Ekiplerince gözaltına alındı. E.K.A, polise, kuşu çok sevdiği için görünce aldığını, bu sırada heyecanlanarak yangın çıkmasına neden olduğunu, korkup kaçtığını anlattı. Necla Akdoğan ise evinin bir odasının tamamen yandığını boya yaparak kapattıklarını belirterek, "Biri gelip kuşu çalıp yangın çıkarmış. Bu sırada torunum da evde yatıyormuş ona sıcaklık gelince yangını fark edip dışarı çıkmış. Ben kuşu çalandan ve yangın çıkarandan şikayetçiyim. Polisin bu olayı aydınlatmasını istiyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1541 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim