• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 23 °C

Meterolojiden Türkiye için çok kritik Kar yağışı uyarısı

Meterolojiden Türkiye için çok kritik Kar yağışı uyarısı
Meterolojiden Türkiye için çok kritik Kar yağışı uyarısı Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı ve Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle 2014'ün son günü ile yeni yılın ilk günlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimler, kar yağışlı geçecek ...

Siirt Ajans Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı ve Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle 2014'ün son günü ile yeni yılın ilk günlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimler, kar yağışlı geçecek, hava sıcaklıklarında 14 dereceye varan düşüşler görülecek. 
 

Meterolojiden Türkiye için çok kritik Kar yağışı uyarısı Doğu illerimizde devam eden yağışlara ek olarak vatanımızın batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi beklenmekte. Marmara'nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, Batı Karadeniz ile Batı Akdeniz'de pazartesi, salı ve çarşamba günleri (29.12.2014-31.12.2014) görülecek yağışların sürekli ve kuvvetli olacağı, toplamda metrekareye 50 ila 150 mm. civarında yağış düşeceği tahmin ediliyor.


Yağışlı sistemin ardından, yurdumuzun salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği, hava sıcaklıklarının yurdun kuzeybatısında hissedilir derecede azalacağı ve görülecek yağışların karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.
Hafta sonunda ülkenin büyük bölümü yağışlı geçerken, yarın akşamdan itibaren soğuklar etkili olmaya başlayacak. Batı kesimlerin, salı gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin edilmekte.

 


Yapılan son tahminlere göre, pazartesi gününü 15 derece civarında geçirecek İstanbul'da salı ve çarşamba günü gündüz en yüksek hava sıcaklıkları, 4 dereceye, Balıkesir'de 14'ten 2 dereceye, Bursa'da 13'den 2 dereceye, Yalova'da 12'den 2 dereceye, Çanakkale'de ise 16'dan 2 dereceye gerileyecek.


Düşen hava sıcaklıkları, yağışları kara çevirecek. Marmara'nın büyük bölümünde salı günü karla karışık yağmur beklenirken, yılın son gününde kar yağışı başlayacak.


İstanbul'da salı gününden itibaren 3 gün karla karışık yağmur tahmin ediliyor. Salı gününü karla karışık yağmurla geçirecek Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova'da ise yılın son günü ile 1 Ocak'ta kar yağışı olacağı öngörülüyor.

Bu haber toplam 1988 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim