• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 14 °C

Muş Varto'da nefes kesen kurtarma operasyonu!

Muş Varto'da nefes kesen kurtarma operasyonu!
Muş Varto'da nefes kesen kurtarma operasyonu yaşandı..Varto'da kar sebebiyle köyde mahsur kalan 2 hasta kar motoruyla köye ulaşan AFAD ekiplerince hastaneye ulaştırıldı

Doğu'da etkili olan kar yağışı beraberinde yollarında kapanmasına sebeiyet verdi.Özellikle Muş'un Varto ilçesinde etkili olan kar yağışı köy yollarınıda kapattı.

Varto ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan 2 hastaya, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ulaştı.

İlçeye bağlı Buzlugöze köyü Yayla mezrasında yaşayan ve akşam saatlerinde aniden rahatsızlanan 6 aylık Medine ile 4 yaşındaki Hasan Bingöl kardeşler için 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekiplerinden yardım istendi.

Sağlık ekipleri, köy yolunun kar ve tipinin etkisiyle kapalı olması nedeniyle konuyu AFAD'a bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen AFAD ekipleri, yolun belli bir bölümünü kurtarma araçlarıyla katetti.

Bölgede etkisini sürdüren kar yağışı ve tipinin geçit vermemesi üzerine araçları güvenli bir bölgede bekleten ekipler, yola bu kez kar motoruyla devam ederek köye ulaştı.

Bingöl ailesinin evine giden ekipler, 6 aylık Medine bebek ile 4 yaşındaki Hasan'ı alarak, kar motoruyla kurtarma aracının bulunduğu bölgeye getirdi.

 

Bu haber toplam 2372 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim