• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

O Bomba alete Türkiye'de +18 yasağı!

O Bomba  alete Türkiye'de +18 yasağı!
Vücudumuzun en süper değerli organlarından olan cildimizi tehlikeye atmakta olan solaryum türkiye de 18 yaşından küçük olanlara da yasaklandığı ortaya çıktı. Sağlık bakanlığından yapılmakta olan çok önemli açıklamalara göre Solaryuma giren yetişkinlerinde

Vücudumuzun en süper değerli organlarından olan cildimizi tehlikeye atmakta olan solaryum türkiye de 18 yaşından küçük olanlara da yasaklandığı ortaya çıktı. Sağlık bakanlığından yapılmakta olan çok önemli açıklamalara göre Solaryuma giren yetişkinlerinden zararları konusunda yapılan yazılı onayları aldıktan sonra kullanmaları öngörülüyor.

   

Uzun yıllardır insanlarda cilt kanseri yaptığından şüphe edilen Solaryum için yeni çıkarılacak olan kanun çok ses getireceğe benziyor. 18 yaş altına yasaklanması gündemde. Üsteik sadece bu kadarda değil, 18 yaş üstü için ise izinli onay şart.

Sağlık Bakanlığı, 18 yaş altındakilerin solaryuma girmesini yasaklayan, yetişkinlerin de zararları konusunda yazılı onayları alındıktan sonra kullanmalarını öngören yönetmelik üzerinde çalışıyor. Yönetmeliğin yılbaşından sonra yürürlüğe girmesi planlanıyor.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan, yaptığı açıklamada, kanserle mücadelede başarılı olmak için risk faktörlerinin en aza indirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Bu haber toplam 2470 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim