• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Siirt 12 °C

Türkiye'nin en kaliteli petrolü Eruh'ta çıkarılıyor

Türkiye'nin en kaliteli petrolü Eruh'ta çıkarılıyor
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Türkiye’nin en kaliteli Petrolünün çıkarıldığı Eruh ilçesine bağlı Bayıryüzü köyü, Doğu Sadak-1 Petrol arama kuyularında incelemelerde bulundu.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Türkiye’nin en kaliteli Petrolünün çıkarıldığı Eruh ilçesine bağlı Bayıryüzü köyü, Doğu Sadak-1 Petrol arama kuyularında incelemelerde bulundu.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin ile birlikte Eruh- Bayıryüzü köyünde Doğu Sadak-1 Petrol arama kuyularında incelemelerde bulunarak, Aladdin Middle East Petrol Arama yetkililerden petrol sahasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Petrol sahasındaki kuyuları ve üretim sahasını gezerek inceleyen Vali Hacıbektaşoğlu, Türkiye’nin en kaliteli petrolünün Eruh ilçemizde üretilmesinin, bölgenin sosyo-ekonomik yapısına önemli bir katma değer sağladığını ifade etti.

İlimizin ekonomisine katkı sunacak her türlü yatırıma destek verdiklerini kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, Doğu Sadak-1 Petrol Arama sahasında Petrol rezerv miktarı ve saha geliştirme çalışmalarının devam ettiğini, yaklaşık 2500 metre derinlikten çıkarılan ham petrolün, son derede kaliteli, gravitesinin 42 API civarında olduğunu ve tankerlerle Batman TPAO taşındığını ve burada işlendiğini’ söyledi.

Vali Hacıbektaşoğlu’nun incelemelerinde Eruh Kaymakamı Ali Erdoğan ve Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi’de hazır bulundu.

Doğu Sadak-1 Petrol Arama Kuyusu'nda incelemelerini tamamlayan Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Eruh ilçesine geçti.

İlçe Kaymakamlığı Ve Eruh Belediyesini Ziyaret Etti

Doğu Sadak-1 Petrol Arama Kuyusunda incelemelerini tamamlayan Vali Hacıbektaşoğlu, Eruh kaymakamlığını ziyaret ederek, ilçe kaymakamı Ali Erdoğan’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Eruh Belediyesini ziyaret eden Vali Hacıbektaşoğlu, ilçede başlatılan alt yapı çalışmaları ile ilgili Belediye Başkanı Cehver Çiftçi’den bilgi aldı.

Esnaf Ve Vatandaşlar Ziyaret Edildi

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, daha sonra Eruh ilçe merkezinde esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek sohbet etti. Vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Hacıbektaşoğlu Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında esnaf ve vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyması, salgınla mücadelede en önemli tedbir olduğuna dikkat çekti.

Devletin Varlık nedeninin, vatandaşlara hizmet etmek olduğunu kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, Eruh’un huzur, güven ve istikrar içinde her geçen daha da geliştiğini, vatandaşların yaşam standartlarının daha da yükseleceğini sözlerine ekledi.

Eruh ilçe merkezinde incelemelerini tamamlayan Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Akrep askeri üs bölgesine geçerek, kahraman Mehmetçikleri ziyaret etti.

Bu haber toplam 39650 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim