• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • Siirt 10 °C

Osman Sınav'dan yine bir baş yapıt müthiş proje

Osman Sınav'dan yine bir baş yapıt müthiş proje
SİİRTAJANS.COM-Mükemmel işlere imza atan ünlü yönetmen Osman Sınav yeni projesi ile yine ses getirecek gibi gözüküyor.

Ürdün’de yeni projesini tanıtan Osman Sınav, bu kez 2. Abdülhamid'in perspektifine ışık tutarak, Hicaz Demiryolları üzerine film yapacak.

Sbah gazetesinde yer alan habere göre,Ünlü Yönetmen Osman Sınav, Sultan 2. Abdülhamid'in perspektifine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, 2. Abdülhamid ve Hicaz Demiryolları üzerine film yapmak istediğini açıkladı.

Yunus Emre Enstitüsü'nün Ürdün'de düzenlediği "Türkiye Günleri" etkinliklerine katılan Sınav, Osmanlı treni ile gerçekleştirilen tarihi Hicaz Demiryolu seyahati hakkındaki hislerini paylaştı.

'TARİH FARKLI OLURDU'

Hicaz Demiryolu'nu "müthiş proje" olarak tanımlayan Sınav, "Trenle nostaljik gezi süresince hep şunu düşündüm; Abdülhamid Han, Berlin-Bağdat-Hicaz demiryolu hattını tamamlayabilseydi, tarih acaba bugün nasıl olurdu? Herhalde tarih, bugün biraz farklı olurdu" şeklinde konuştu.

'BUNA İHTİYACIMIZ VAR'

Projenin "tarihin akışını değiştirecek bir proje" olduğuna dikkat çeken Sınav, "Maalesef demiryolu sabotajlarla tamamlanamadığı için tarihin akışı değiştirilememiş. Bugün belki demiryoluna ihtiyacımız yok ama Abdülhamid Han'ın o perspektifine ihtiyacımız var. O perspektiften bakarak bugün Ortadoğu meselesine yeni yorum getirmek gerekli diye düşünüyorum" dedi.

Bu haber toplam 1827 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim