• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • Siirt 23 °C

Akıllı Telefon Satışlarında Çılgınlık Yaşanıyor!

Akıllı Telefon Satışlarında Çılgınlık Yaşanıyor!
Dünya pazarında telefon satışları son sürat devam ederken, Apple ve Xiaomi telefon markaları müthiş şekilde satmaya devam ediyor ama Samsung telefonları bir türlü satılmıyor. Telefon pazarından gelen son rakamlar, Apple'ın Iphone'u ABD'de satışa sunmasını

Dünya pazarında telefon satışları son sürat devam ederken, Apple ve Xiaomi telefon markaları müthiş şekilde satmaya devam ediyor ama Samsung telefonları bir türlü satılmıyor. Telefon pazarından gelen son rakamlar, Apple'ın Iphone'u ABD'de satışa sunmasının peşinden üçüncü çeyrek pazar paylarını artırdığını gösteriyor. Akıllı telefon pazarı büyümeye devam ediyor. 2014'ün 3. çeyreğinde %20 büyüyen pazar verilerine göre 301 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. 

Telefon pazarından gelen son rakamlar, Apple'ın iPhone'u ABD'de satışa sunmasının ardından üçüncü çeyrek pazar paylarını artırdığını gösteriyor.Durgunluk dönemindeki Samsung ise Gartner'ın raporuna göre Çinli üreticilerden her geçen gün daha çok etkileniyor. Firmanın pazar payı genelde artsa da satışları, yüzde 9 gerileyerek 73,2 milyon birime düştü. Yine de bu satışlar, Samsung'u yüzde 24,4 pazar payıyla birinci sırada tutmaya rahatlıkla yetti.

Satışları 38,2 milyon birime yükselen Apple ise gelişmekte olan pazarlardaki rekor iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışları sayesinde pazar payını yüzde 12,7'de tuttu. Üçüncü sırada Huawei yer aldı, onu sadece 1 milyon birim gerisinden Xiaomi ve Lenovo izledi. Çeyreğin en çok büyüyen firması, yüzde 336 ile Çin merkezli Xiaomi oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1823 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim