• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Siirt 13 °C

Bakan'dan Ücretsiz Tablet Müjdesi!

Bakan'dan Ücretsiz Tablet Müjdesi!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de bilişim alanında 100 bin kişilik istihdam açığı olduğunu bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de bilişim alanında 100 bin kişilik istihdam açığı olduğunu bildirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce, 27 bin 109 ilköğretim öğrencisine tablet bilgisayar dağıtımı için düzenlenen törene katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'de bilişim alanında 100 bin kişilik istihdam açığı var. 


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de bilişim alanında 100 bin sahıslık istihdam açığı olduğunu belirterek, "Kocaeli'nde Bilişim Vadisi'ni kuruyoruz. Gençler, orada çalışacak nitelikli mühendislere, nitelikli bilişimcilere ihtiyacımız mevcut. Şimdiden hazırlanın, işiniz hazır. Eğer siz hazır olursanız, işiniz şimdiden hazır" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce 27 bin 109 ortaokul 6. sınıf öğrencisine tablet bilgisayar dağıtılması dolayısıyla Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen merasimde konuşan Işık, geleceğe yapılacak yatırımların en güzelinin insana, insana yapılan yatırımın en değerlisinin de eğitime yatırım olduğunu söyledi.

Çocukların ve gençlerin eğitiminin Türkiye'nin geleceğini garanti altına alacağını belirten Işık, AK Parti hükümetleri döneminde en büyük yatırımı eğitime yaptıklarını ifade etti.

On üç yıldır Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden en büyük payın eğitime ayrıldığını dile getiren Işık, 13 yıldır verilen mücadelenin sonucunda hem Türkiye'de hem de Kocaeli'nde eğitimde çok mühim mesafeler aldıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye çağdaş okul anlayışına 1862'de geçti. 1862'den 2002 yılına kadar Türkiye'de yaklaşık 300 bin sınıf vardı. Şu anda bu 300 bin dersliğe 12 senede 225 bin sınıf daha ek edildi. 50-60 sahıslık sınıflar artık Türkiye'de tarih oldu. Kocaeli'nde 140 senede yapılan yekün sınıf sayısı 6 bin 500'dü, şu anda bitirilen, yavrularımızın içinde okuduğu 12 senede yapılan sınıf sayısı 6 bin 500'dür. 140 senede yapılan sınıf kadar 12 senede sınıf yaptık. Şu anda inşaatı devam eden derslikler bittiğinde inşallah bu yıl 7 bin 500'ü geçecek. Her şey siz sevgili yavrularımız için, her şey sizin daha iyi eğitim almanız için."

Boşaltılan İzmit Cezaevi'nin yıkılacağını ve o alana, ilçe merkezinde bulunan Kız Meslek, İzmit ve Gazi Lisesi'ni taşıyacaklarını belirten Işık, böylece hem belde içini rahatlatacaklarını, hem de gençlere çok daha modern, çağdaş okullarda eğitim alma imkanını sağlamış olacaklarını ifade etti.

Bakan Işık, 140 yıllık tarihin sonunda 400 bin öğretmene yaklaşık 450 bin öğretmen ek edildiğini, şu anda Cumhuriyet tarihinin öğretmen açısından en iyi döneminin yaşandığını dile getirerek, 850 bin öğretmenin eğitim kadrosunda gençleri geleceğe hazırladığını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1610 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim