• BIST 9530.47
  • Altın 2470.868
  • Dolar 32.4789
  • Euro 34.7883
  • Siirt 10 °C

Efsane Film Selvi Boylum Al Yazmalım Sergide Sunuldu şok gelişmeler

Efsane Film Selvi Boylum Al Yazmalım Sergide Sunuldu şok gelişmeler
Türk sinemasının gelmiş geçmiş en ünlü süper eserlerinden biri olan SElvi Boylum AL yazmalım filmi aksoyun edebiyattan sinemaya sunumunun ardından cengiz aytomotvun kırmızı eşarap ile filmin senaryosu arasındaki farklılıkları panelde tartışıldıktan sonra

Türk sinemasının gelmiş geçmiş en ünlü süper eserlerinden biri olan SElvi Boylum AL yazmalım filmi aksoyun edebiyattan sinemaya sunumunun ardından cengiz aytomotvun kırmızı eşarap ile filmin senaryosu arasındaki farklılıkları panelde tartışıldıktan sonra film sergide sunuldu bu çok önemli gelişmeler magazin alemine bomba gibi düştü.

Doğuş Üniversitesi , Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezi'nde ''Selvi Boylum Al Yazmalım'' filminin aktristi Türkan Şoray,senaristi Ali Özgentürk ve Yrd.Doç.Dr. S. Elif Ersoy'u buluşturdu. Aksoy'un ''Edebiyattan Sinemaya'' konulu sunumunun ardından, Kırgız yazar Cengiz Aymatov'un ''Kırmızı Eşarp'' öyküsü ile filmin senaryosu arasındaki farklılıkların tartışıldığı panel gerçekleşti. Panelin moderatörlüğünü Türk Sineması Araştırmacısı M.Ünsal Elbeyli üstlendi.

Bu haber toplam 1367 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim