• BIST 9715.42
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 28 °C

Magazin gündemini sarsan olay! Beste'nin açtığı dava İpek'i yuvasından mı etti?

Magazin gündemini sarsan olay! Beste'nin açtığı dava İpek'i yuvasından mı etti?
Magazin gündeminde uzun süre yankı uyandıran Beste Açar ve İpek Açar arasındaki gerilim sıcaklığını koruyor. Beste Açar babasının ölümünden sonra üvey annesinin kendisinden mal kaçırdığını iddia ederek peşi peşine davalar açmıştı. Devam eden davalar Beste

Magazin gündeminde uzun süre yankı uyandıran Beste Açar ve İpek Açar arasındaki gerilim sıcaklığını koruyor. Beste Açar babasının ölümünden sonra üvey annesinin kendisinden mal kaçırdığını iddia ederek peşi peşine davalar açmıştı. Devam eden davalar Beste Açar bu kez İpek Açar'ın üstüne kayıtlı Acarkent'teki ev için tapu iptali ve tescil davası açtığı ortaya çıktı.


Beste Açar geçen sene Nisan ayında kaybettiği babası Kayahan'ın eşi İpek Açar ile olan davalara bir yenisi daha eklendi. Kayahan'ın ölümünden sonra Beste ve İpek arasındaki gerilim tırmandı. Beste Açar bir kez daha dava açtı bu kez İpek Açar'ın üstüne kayıtlı Acarkent'teki ev için tapu iptali ve tescil davası açtı.

Beste Haravon, merhum babası usta şarkıcı Kayahan'ın kendisinden mal kaçırdığını iddia ederek İpek Açar'ın üstüne kayıtlı Acarkent'teki ev için tapu iptali ve tescil davası açtı.

 Kayahan'ın kızı Beste Haravon'ın babasının mülkleri ve bankadaki parasının tespiti için başlattığı hukuki süreç, şarkıların yönetimini devralmak için açılan davayla devam etmişti. Haravon, 7 Mart'ta da Açar'ın üstüne kayıtlı olan Acarkent'teki ev için dava açtı.

DAVA YOLUYLA TAPUNUN İPTALİNİ İSTEDİ

Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi'nde İpek Açar'a ‘tapu iptali ve tescil' davası açan Haravon, mahkemeye babası Kayahan Açar'ın kendisinden mal kaçırdığı iddiasıyla başvurdu. Acarkent'teki evin Kayahan'ın sağlığında kendisinden kaçırılmak suretiyle İpek Açar'ın üzerine yapıldığını iddia eden Haravon, saklı hakkını kullanarak davayı açtı.

İpek Açar'ın avukatı Özal Oğuz, Beste Haravon'un hukukta ‘Muris muvazaası' olarak geçen miras bırakanın mirasçılardan mal kaçırma iddiasıyla dava açtığını söyledi.

MİRAS KAVGASI BÜYÜYOR; HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Usta müzisyen Kayahan’ın geçen yıl nisan ayında hayatını kaybetmesinden sonra eşi İpek Açar ve kızı Beste Açar arasındaki miras kavgası büyüyor.

'Dışardan izliyorum'

Mahkemelik olan ikili, medya yoluyla sürekli birbirlerine gönderme yapıyor. Beste Açar, babası Kayahan'ın şarkılarının telif haklarının sahibi olduğu üvey annesi İpek Açar'ın yaptığı açıklamalara sitem etti.

Beste Açar; İpek Açar'ın, "Kendisinden mal ve para kaçırıldığı, evlatlık haklarının elinden almak için vekalet istendiği, benim sahte imza attığım iddiası doğru değil. Bunları yapacak kadar bilgisiz bir insan değilim. Şarkılar konusu Kayahan'ın almış olduğu bir karardır" açıklamasına 'Söylemezsem Olmaz' programında cevap verdi.

Beste Açar, "Dava süresince İpek Açar'ın ağzından çıkan her bir nota, okuduğu her bir besteyi ona helal etmiyorum. Şu an her bir sözü, notayı ona haram ediyorum. Bu bestelerden alınan her para İpek Hanım'a ödeniyor. Ne maddi ne manevi hiçbir hakkım yok yabancı gibi dışardan izliyorum. Babam tarafından bana ne bir ödeme var ne manevi bir söz hakkım var" dedi.

'Arayı bozmamak için görüşmüyor'

Ünlülere de sitem eden Beste Açar, "Nilüfer, İpek Hanım'la arasını bozmamak için benimle görüşmüyor. İskender Paydaş ve İpek Açar bir gece kulübünde Kayahan şarkılarıyla sahne almaya başlıyormuş. İskender ağabeyime de gittim anlattım, ağladım, üç gün sonra başka bir şey duydum ve gördüm" diye konuştu.


kayahan-ipek-miras.jpg

BESTE AÇAR KİMDİR?

 Beste Açar kimdir? Besta Açar Haravon son günlerin en çok konuşulan ismi oldu. Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Kayahan'ın büyük kızı olan Beste Açar miras davası açınca sözlü atışmalar başladı. Son olarak İpek Açar'a sosyal medya üzerinden ağır sözler sarf eden Beste Açar şok etti.

 Beste Açar kimdir? Beste Açar son günlerin en çok konuşulan ismi oldu. Babası Kayahan'ın ölümünden sonra sık sık gündeme gelmeye başladı. Beste Açar'ın sert sözlerinin hedefi İpek Açar oldu.

 Beste Açar kimdir? Beste Açar son zamanalrda babasının mirası yüzünden İpek Açar ile karşı karşıya gelmeye başladı. Dava açan Beste Açar'ın asıl amacının babasının İpek Açar'a bıraktığı besteler olduğu ortaya çıktı.

 Kayahan'ın kızı Beste Açar kimdir? Beste Açar herhangi bir iş ile değil Kayahan'ın kızı olarak gündemde yerini alan isim oldu. Şimdi ise üvey annesi yani İpek Açar ile birlikte miras için karşı karşıya geldi.

BESTE'DEN SERT SÖZLER

Kayahan’ın kızı Beste Açar Haravon, babasının eşi İpek Açar’a miras ile ilgili Facebook sayfasından açık bir mektup yazdı. Haravon’un iddiaları ve suçlamaları ise ‘Bu kavga uzayacak’ yorumlarını yaptırdı

 Kayahan’ın Nisan ayında vefat etmesinin ardından kızı Beste Açar Haravon’la eşi İpek Açar arasında başlayan miras kavgası devam ediyor. Kayahan’ın yoğun bakımdayken İpek Açar’ın hesabından 445 bin TL çektiğini iddia eden kızı sosyal medyadan da gönderme yaptı. İpek Açar’ı mahkemeye vererek miras kaçırdığını iddia eden Haravon facebook sayfasında, “1990 yılında 17 yaşında ‘Şarkı söylemek istiyorum’ diye gel. Aileni bile karşına alıp onları dinlemeyip, baban yaşında biriyle altı yıl birlikte yaşa... Ben her ikinizi birlikte gördüğümde çocuk kalbimi parçala, kahret... Sonra değişik akıl oyunlarıyla 2 Ekim 1999 yılında evlen, hem de çocuk doğur. Şimdi hakkımı arıyorum diye köşeye sıkışıp, ah babam ah büyük oğlum Oben’in okulunu yıllarca ödemiş. Bana da para vermiş, bunları da mahkemeye sunacakmışsın öyle mi? Sana mı sorup izin aldı babam torununun okulunu ödemek için? ‘Kızıma para verebilirmiyim’ diye? Sen mi vardın yanında onları kazanırken” diye sitem etti.
 
‘Biz otobüse sen özel arabaya’
 
Daha sonra çocukken yaşadığı zorlukları anlatan Haravon, “Babam cebin de simitle sırtında gitar kutusuyla dolaşırken biz annemle evimizin penceresinde bekliyorduk. Biz otobüse binerken senin gibi, ‘Zülfikar bey arabayı ısıtın çıkıyoruz’ diye evin içinden şoförümüze haber vermiyorduk. Babam bana doğduğum günden bu yana baktı, İpek Hanım o zaman sen daha dünyada yoktun. Ağzından oğlumla ilgili bir cümle daha çıkarsa kaplan kesilirim. İstersen özel günlerde, ‘İpek çantamdan Oben’e şu kadar para getir’ dediklerini de hesapla daha zengin olursun. Hayatımıza kara bulut gibi çöktün. 15 yılık evliliğin boyunca şimdi anlıyorum babamın dediği gibi ne kadar akıllı olduğunu... Aslı Gönül’ü koy benim yerime bakalım hayat nasıl görünecek sana” diye yazdı.

 Beste Açar kimdir? Kayahan'ın büyük kızı Beste Açar bugün veraset davası için yargıya başvurdu. Beste Açar babasını ölmünün üzerinden 2 ay geçmeden veraset davası açması büyük tepkiyle karşılandı.

 Beste Açar ilk evliliğini 90'ların en popüler ismi olan Tayfun Duygulu ile yapmış ardından bu evlilik bitti. Kayahan kızının Tayfun ile boşanmasına gönlü razı gelmemişti. Ardından bir evlilik daha yapan Beste Açar ve babasının arası bozuldu. Beste Açar şimdi babasının ölümünün ardından veraset davası açınca bir çok kişşi tarafından da tepki ile karşılandı.

Tedavi gördüğü hastanede 3 Nisan’da hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan’ın büyük kızı Beste Açar, babasının mal varlığının belirlenmesi için mahkemeye başvurdu.
Konuyla ilgili açıklama yapmak istemeyen Açar, “Sadece prosedür gereği yapılan şeyler var. Avukatım olayların içinde, daha fazla bilgim yok” demekle yetindi. Beste Açar’ın avukatı ise “Prosedür gereği yapılan bir uygulama bu. Veraset davalarında bütün mal varlığı ortaya çıkarılıyor” dedi.


fft99_mf1346793.jpeg

YILLAR ÖNCE MANŞETLERDE YER ALAN O HABER...

Yıllar önce şarkıcı eşi Tayfun Duygulu’yu aldattığı için kızı Beste ile karşı karşıya gelen Kayahan, yine sesini yükseltti: Kızım yine yanlış bir insanı seçti. Kaan ile evlenirse yanar!

Daha önce başından iki evlilik geçen Kayahan’ın kızı Beste Açar, 3’üncü evliliğine hazırlanıyor. Kaan Erdoğan isimli gençle nişanlanan Beste, babasının damat adayını beğenmeyerek nişanı bozması üzerine iki arada kaldı. Babasının “evlenme” baskılarına rağmen ilişkisini sürdüren Beste Acar’ın ne karar vereceği merak konusu oldu. Kayahan yeni damat adayına neden karşı olduğunu Vatan’a anlattı:

"Sanki evde 7 şiddetinde bir deprem oldu"

 Kayahan köpürdü. "Kızım tek doğru evliliği Tayfun Duygulu ile yaptı. Ama ne yazık ki Tayfun'u aldattı. Bu ailem için yüz karası oldu" dedi. Tayfun 12 yıl önce boşandığı Beste Açar'ın ihanetini 'Orada Neler Oluyor'a anlattı. Tayfun "Kayahan'ın söylediği ihanet olayı doğrudur. Beste'nin beni aldattığını önce bir arkadaşımdan duydum, 'Beste bana yapmaz, yapamaz' dedim. Fotoğrafı gazeteden görünce nasıl anlatayım, sanki evde 7 şiddetinde bir deprem oldu. Göçük altına girmiş gibi oldum. Mesleğimin zirvesinde her şeyi elimin tersiyle itip evlendiğim kadın beni bir başkasıyla aldatmıştı. O korkunç günlerde gitarı elime alıp 'Kar Beyazdır Ölüm' şarkısını yazdım. Hıncımı, gözyaşımı o şarkıda akıttım. Rahmetli Kerem Tekin'in söylediği şarkı Beste'nin bana ihanetinin şarkısıdır. Şimdiki aklım olsaydı Beste ile evlenmezdim. Evlenmek büyük hataydı. Bu evlilik mesleğimi kötü etkiledi. Zirvedeyken duraklama dönemine girdim, sonra her şey zorlaştı. Aradan 3 yıl geçtikten sonra Kayahan bir gün telefon açıp "Senden özür diliyorum oğlum" dedi. Ardından Beste telefon açıp özür diledi. Büyük hayalkırıklığı yaşadığım bu evlilikten aklımda güzel hiçbir şey kalmadı. 2 yıl önce gerçek mutluluğu yakaladım. Şimdi Tuğçe adlı muhteşem güzel bir eşim ve 16 aylık Cansın adlı bir oğlum var. 'Kar Beyazdır Ölüm' şarkısını söyledikçe bir Kerem Tekin'i hatırlıyorum, bir de yaşadığım ihaneti. Allah insana ölüm ve ihanet acısı vermesin" dedi.

Beste’ye, Onur ile evlenirken de nasihat etmiştim. O zaman da beni dinlemedi. Hayatında çok önemli bir hata yaptı. Şimdi yine o gençle (Kaan Erdoğan) ile aynı hataya düştü. O yüzden anne ve babası olarak bu evliliğini tasvip etmiyoruz. Benim şöyle bir adetim vardır, bir insan 30’una geldiyse anne-baba artık sadece ona nasihat edebilir, karışamaz. O gençle aile arasında bir nişan yaptık sonra bozuldu. Nişan Beste’nin isteği üzerine yapıldı onu kırmak istemedik. Fakat daha sonra baktık ki bu ilişki evlilik için uygun değil. Bazı şeyler oldu ve ondan sonra biz ’Bu nişan bitmiştir’ dedik.

Kızımın Onur ile evliliğinden 10 yaşında Oben isimli bir oğlu var. Fakat torunumuzun ortada babası yok. Var olduğunda da yoktu zaten, şimdi hepten yok.

Kaan Bey’in de Oben ile ilgilenip ilgilenmeyeceğini bilmiyorum. Ama ilgilenmek istese bile yapamayacağını zannediyorum. Beste eğer lisede okuyor olsaydı bu ilişki flört olarak tamam olabilirdi ama şimdi 35 yaşında. Bir de çocuğu oldu mu kendi ayaklarının üstünde durması lazım.

Kaan Bey’in söylenildiği gibi iş adamı olduğunu zannetmiyorum. Bildiğim kadarıyla bir akrabasının yanında çalışıyor. Zenginliği önemli değil ama zengin olduğunu zannetmiyorum. Çok dürüst ve çalışkan bir insana her zaman kapımız açık. Ben de hayata zengin başlamadım. Sorumluluk almak açısından çok önemli. Oben’e Kaan Bey’in sahip çıkamayacağını zannediyorum. Bazı yerlerde ’Oben bizi ilgilendirmez’ gibi cümleler kuruyormuş, bu üzücü bir şey.

Şu anda görüşüyorlar, 35 yaşındaki bir kıza da karışacak değiliz. Dünyada 18 yaşını doldurmuş herkes evlenebilir. Bana kalırsa Beste bundan önceki evliliğinden bir ders çıkarması gerekir. Şimdiye kadar Beste’yle ilgili yanılmadım. . Beste bana ’baba bundan sonra hep seni dinleyeceğim’ demişti ama malesef dinlemedi. Bu gençle bence flört etsin ama evlenmesin.

Bana göre kızımın Tayfun’la (Duygulu) evlenmesi doğruydu. Beste Hanım o zaman maalesef Tayfun’u aldatıp başkasıyla birlikte oldu, maalesef diyorum çünkü bu bizim için yüz karasıydı. Bizim için büyük kayıp. Hatta o zaman çıkıp “kızım haksızdır, bu çocuğu üzmeye kimsenin hakkı yok” dedim. Körü körüne çocuğunu koruma yoktur bizde.

Bu haber toplam 2900 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim