• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 16 °C

Mapus'taki Deniz Seki mapus vaizinin toplantılarına katılıyor!

Mapus'taki Deniz Seki mapus vaizinin toplantılarına katılıyor!
Mapus'taki Deniz Seki mapus vaizinin toplantılarına katılıyor!Mapus yatan Deniz Seki cezaevi vaizinin haftada dört gün düzenlediği koğuş toplantılarına katılıyor. Vâizden kişisel danışmanlık da alan Seki, İstanbul Müftülüğü'nün hazırladığı 'her gün için b

Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı'yla, 10 Şubat 2011'de, tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki gelişimlerini sağlamaya yönelik bir işbirliği protokolü imzaladı.
Protokol gereği ülke genelindeki ceza infaz kurumlarında vaizler görev yapmaya başladı.

Bu vaizler, cezaevlerindeki mahkumların rehabilite edilmesi, hapse girmelerine sebep olan bazı kötü alışkanlıklarının giderilmesi amacıyla koğuş sohbeti, konferans, Kur'an eğitimi, kişisel danışmanlık gibi etkinlikler düzenliyor.

İstanbul Müftülüğü'nün hazırladığı ayet ve hadisler de içeren ilmihâller de destek bilgi kaynağı olarak cezaevlerinde dağıtılıyor.  

Bu kitapçıkları hazırlayan komisyonda yer alan Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın Al Jazeera Türk'e verdiği bilgiye göre, uyuşturucu suçundan hapse giren şarkıcı Deniz Seki de Bakırköy Cezaevi vaizinin cuma hariç haftanın 4 günü düzenlediği toplantılara katılıyor.

Kadın koğuşlarında yapılan toplantılarda, Kur'an-ı Kerim dersleri ve dini bilgiler veriliyor. Vaizler, bazen de bire bir görüşmelerle mahkumların sorularını yanıtlıyor, psikolojik destek sağlıyor.

Vaizlerden kişisel danışmanlık da alan Deniz Seki, gerek açık alanlardaki toplantılara, gerekse koğuşlarda verilen derslere katılıyor.  Müftü Sula, "Her gün için bir ayet, bir hadis ve bir ilmihâl kitabımızı Deniz Hanım çok beğenmiş. Her gün mutlaka kitaptan bir ayet, bir hadis ile ilmihal yanıtını okuyup, öğrenerek vaizin karşısına çıkıyor. Kur'an öğretisi ve özellikle motive edici dini bilgiler içeren derslere eksiksiz devam ediyor" diye konuştu.

3 yıl, 6.5 ay daha yatacak

‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onanınca tekrar cezaevine girmemek için firar eden ünlü şarkıcı Deniz Seki, 8 aylık kaçışın ardından,  Kasım 2014’te İstanbul Büyükçekmece'deki lüks bir sitede yakalandı.

Geceyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde geçiren Seki, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildiği hastane çıkışında “Bu ülkede zerre kadar adalet varsa suçsuz olduğum er geç anlaşılacak" demişti.

İkinci kez cezaevine götürülürken gözyaşlarıın tutamayan Seki, yaklaşık 3 yıl 6 ay daha hapis yatacak, son yılını denetimli serbestlik kapsamında dışarda geçirebilecek.

Kitapçıkta neler var

İstanbul Müftülüğü

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, İstanbul Müftülüğü'nün koordinasyonunda bir komisyona hazırlattığı kitapçık, her ay için özel olarak hazırlanıyor. Kuşe kağıda basılı kitapçıkta her gün için bir ayet, meali, bir hadis ve sayfanın arkasında bir ilmihal sorusuna verilen yanıt bulunuyor. Cezaevlerinde görevlendirilen özel eğitimli vaizlerin elindeki bu kitapçıklar, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı tüm kurumlarda camilerde de dağıtılıyor.

Kaynak: Aljazeera

 

Bu haber toplam 3465 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim