• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Siirt 20 °C

'O' Diziye Tepkiler Gittikçe ÇIĞ Gibi Büyüyor!

'O' Diziye Tepkiler Gittikçe ÇIĞ Gibi Büyüyor!
Henüz ilk bölümüyle çok büyük bir tepki toplayan Roman Havası adlı diziye tepkileri dinmek bilmiyor aksine çığ gibi büyüyor.Roman Havası sivili toplum Örgütleri ve Roman vatandaşlar tarafından topa tutuldu.Roman Havası aldığı şok tepkiyle gündeme bomba gi

SİİRTASJANS.COM- SHOW TV’nin çiçeği burnunda yepyeni dizisi Roman Havası’na tepkiler dinmiyor o diziye tepkiler çığ gibi büyüyor.Roman Havası özellikle Roman vatandaşları ve sivil toplum kuruluşları ayağa kaldırdı ve çok büyük tepkileri ve protestolara sahne oldu.

 

Ekranlara henüz yeni gelen Roman Havası adlı dizi ilk bölümüyle çok büyük bir tepkiye neden oldu.Roman Havası Roman vatandaşları kötülediği gerekçesiyle hedef tahtasına oturtuldu ve tepkileri çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yapımcılığını Erler Film'in üstlendiği oyuncu kadrosunda  Oya Başar, Levent Ülgen, Günay Karacaoğlu, Petek Dinçöz, Erkan Şahin, Cezmi Baskın, Lalizer Kemaloğlu, Boğaç Aksoy, Gökhan Şahin, Gülay Baltacı, Mehtap Ar, İlhan Daner, Galip Erdal, Mesut İzgi, Hakan Dülger, Çiğdem Aygün ve Goncagül Narlı gibi isimlerin yer aldığı Show TV dizisi 'Roman Havası'na bir tepki de sivil toplum kuruluşları ve Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu'ndan geldi.

 

Romanların tepkisini çeken dizi ayrıca AK Parti Sivas Milletvekili Nursuna Memecan tarafından da eleştirilmişti. Romanlar için Kamu-STK Diyalog Grubu’nda yer alan Roman sivil toplum kuruluşları ve Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu ortak bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şunlar kaydedildi: Geçtiğimiz günlerde Show TV’de gösterime giren “Roman Havası” adlı dizi Türkiye’de yaşayan Roman vatandaşları derin bir üzüntüye boğmuştur.

 

 

Bu dizi Türkiye’de medyanın Romanlara karşı ayrımcı yaklaşımının son örneğidir. Romanların yaşamlarını derinden etkileyen sorunlar söz konusu olduğunda sessiz kalmayı tercih eden ana akım Türkiye medyası, reyting uğruna Romanların yaşamlarını gerçeklerle hiçbir bağlantısı olmayan basmakalıp yargılar üzerinden bir eğlence ve komedi unsuru olarak sunmakta bir sakınca görmemektedir. “Roman Havası” bu konuda bir ilk değil. Biz Romanları aşağılayan bu “havayı” 1980’lerde “Gırgırıye” serisinde, 1990’larda “Darbükatör Bayram” ve “Yasemince”, 2000’lerde “Cennet Mahallesi” ve “Görgüsüzler” dizilerinde de üzülerek görmüştük. Son 30 yılda Romanların hayatlarında pek çok şey değişmiş olmasına rağmen Romanların medyadaki temsilinde değişen hiçbir şey yok.

 

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3540 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim