• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 14 °C

RTÜK'ün Şok Cinsellik Cezası Pahalıya Patladı!

RTÜK'ün Şok Cinsellik Cezası Pahalıya Patladı!
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yine şok bir cezaya daha imza attı!RTÜK bu sefer 3 kanala birden cinsellik cezası kesti!RTÜK 3 yayınlanan o içerikleri uygunsuz bulunca 3 kanala birden 12 BİN 323 TL para cezası kesti!RTÜK bu sefer cinsellik cezası kesti

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yine şok bir cezaya daha imza attı!RTÜK bu sefer 3 kanala birden cinsellik cezası kesti!RTÜK 3 yayınlanan o içerikleri uygunsuz bulunca 3 kanala birden 12 BİN 323 TL para cezası kesti!RTÜK bu sefer cinsellik cezası kesti ve gündeme bomba gibi oturdu!

Hazırlanan uzman raporlarında özetle şunlar vurgulandı:

 

LEZBİYEN İLİŞKİ

 

MGM Kanalı/Illegal in Blue filmi: “İki kadın arasında lezbiyen ilişki olarak tanımlanan cinsel ilişki biçimine yer verildiği tespit edilmiştir. Filmin ‘yayınlar müstehcen olamaz’ maddesini ihlal ettiği görülmüştür.”UTANMA DUYGUSUNU ÖRSELERMoviemax Premier kanalı /Crossing Over filmi: “İki karakter, yatakta çıplak şekilde sohbet ediyor. Kadın bedeni, cinsel uzuv ve organlarının seyirlik malzeme haline getirildiği, toplumda yaşayan bireylerin ar ve utanma duygularını örseleyen nitelikte sahnelere yer verildiği tespit edilmiştir.”TV 2/Ah Biz Kadınlar dizisi: “Çilekli prezervatifin konu edinildiği konuşmalar geçiyor. Çocukların ekran başında olduğu sürede verilen mesajların özenle hazırlanması gerekiyor.”İKİSİ PARALI KANALRTÜK’ün CHP’li üyesi Ali Öztunç, insanların bu kanalları para vererek izlediklerini, bu nedenle müstehcenlikten ceza verillmesinin anlamsız olduğunu savundu.

Avukat Handan Coşgun, bir kanala şifreyle girilebiliyorsa o kanala ayrı bir mevzuat uygulanması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1198 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim