• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • Siirt 20 °C

Teknoloji Devi Apple Bakın Kendisini Nasıl Savunacak(?)

Teknoloji Devi Apple Bakın Kendisini Nasıl Savunacak(?)
Dünya çapında satış rekorları kıran Apple yine çok sürpriz bir gelişmeye imza atmak için kolları sıvadı. Apple firmasında yüksek fiyatlı akıllı telefon satarak, haksız kazanç elde ettiği sebebi ile bir dava açıldı. Piyasadaki rakiplerini zarara uğratarak

SİİRTAJANS.COM- Dünya çapında satış rekorları kıran Apple yine çok sürpriz bir gelişmeye imza atmak için kolları sıvadı. Apple firmasında yüksek fiyatlı akıllı telefon satarak, haksız kazanç elde ettiği sebebi ile bir dava açıldı. Piyasadaki rakiplerini zarara uğratarak haksız kazanç elde ettiği iddia edilen Apple mahkeme için düğmeye basıyor.

iTunes üzerinden kullanıcılarına müzik albümleri satan Apple, 2006-2009 yılları arasında bu platform üzerinden haksız kazanç sağlamakla suçlanıyor.Konuyla alakalı davada teknoloji devi Apple, o iddialara bundan 3 yıl önce hayatını kaybeden Steve Jobs’un sözleriyle karşılık verecek.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde görülecek dava için hazırlanan Apple, savunmasında 2011’de hayatını kaybeden şirketin kurucusu ve eski CEO’su Steve Jobs’un konuyla ilgili kaydettiği video görüntüsüne yer verecek.

 

Robbins Geller Rudman & Dowd isimli hukuk ofisinin açtığı davada şirketin iPod’larında rakip firmalardan indirilen şarkıların çalınmasına izin verilmemesinin Apple’ın haksız kazanç sağlamasına yol açtığı iddia ediliyor.

 

Apple’ın bu yasak sayesinde iPod kullanıcılarını sadece kendi platformunu kullanmaya mahkum ettiği ve bu sayede kullanıcılara yüksek fiyatlı ürünler satarak 2006–2009 yılları arasında 350 milyon dolarlık haksız kazanç elde ettiği öne sürülüyor.Ölümünden önce konuyla ilgili bir video çeken Jobs’un burada, şirketin bu dönemdeki politikasını savunduğu belirtiliyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu video sadece mahkemede gösterilecek ve kamuoyuna sunulmayacak.

 

Konunun uzmanları, Apple’ın savunmasına rağmen şirketin maksimum 1 milyar dolarlık bir tazminat ödemeye mahkum edilebileceğini belirtiyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1595 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim