• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • Siirt 19 °C

Yaptıklarıyla Herkesi Mest Ediyor!

Yaptıklarıyla Herkesi Mest Ediyor!
Dünyanın ilk ve tek görme – duyma ve konuşma engelli ahşap maket ustası Ali Şerafettin Köksal, yaptıkları ile herkesi şaşkına çeviriyor. Azmin zafer dedikleri şey bu olsa gerek her halde Görme duyma işitme engelli ahşap ustası görenlerin küçük dilini yutt

Dünyanın ilk ve tek görme – duyma ve konuşma engelli ahşap maket ustası Ali Şerafettin Köksal, yaptıkları ile herkesi şaşkına çeviriyor. Azmin zafer dedikleri şey bu olsa gerek her halde Görme duyma işitme engelli ahşap ustası görenlerin küçük dilini yutturacak sanat eserleri yapmayı başardı. Açıklama yapan usta sanatcı uzun yıllar önce gözlerimi kaybettim. Ama inanırsan her şeyin üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Yaptığı kale, cami, transatlantik maketleriyle görenleri şaşkınlığa uğratan GÖZDER (Görme Özürlüler Derneği) üyesi Ali Şerafettin Köksal, sadece ailesinin bildiği dokunmaya dayalı özel bir dille iletişim kurabiliyor. Kullandığı tüm ahşap parçalarını testere ile keserek hazırlıyor. Kendine ait ahşap atölyesinde torna tezgahında ustalığını sergileyen Ali Şerafettin Köksal, dahilik unvanını hak ediyor.

Bakırköy Belediyesi, GÖZDER ve Bauhaus Bakırköy ortaklığıyla düzenlenen etkinlikte Ali Şerafettin Köksal canlı performans sergileyecek. Etkinlik 20-21 Aralık tarihinde İstanbul Marmara Forum AVM'de gerçekleşecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1317 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim