• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • Siirt 9 °C

Cumhurbaşkanı'ndan Başkanlık açıklaması

Cumhurbaşkanı'ndan Başkanlık açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Değişiklik Taslağı’yla ilgili konuştu.

Pakistan ziyareti öncesi Esenboğa’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,iki partinin ortak adımı için ‘Hayırlı Olsun’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan ziyareti öncesi gündeme dairsoruları cevaplandırdı. Bunların içinde en çok merak edileni MHP ile Ak Partiarasında yürütülen ve dün taslağın sunulduğu Anayasa Değişikliği konusuydu.

 

SIKINTI OLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda iki partinin ortakçalışmasına başlamasına kendinin diyeceği tek şeyin Hayırlı olsun demekolduğunu belirterek, “Anayasada Cumhurbaşkanı ifadesinin kullanılma ihtimalibence sıkıntı olmaz.” Açıklamasını yaptı.

 

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki parti kendi aralarında kararıverdikten sonra parlamento sürecinin önemli olduğunu ve burada 367 yakalanır mıyakalanmaz mı buna bakılacağını söyledi. Bu süreçten sonraki sürecin milletinkararı olacağını söyleyen Erdoğan, “Yasa parlamentodan geçtikten sonraCumhurbaşkanlığı’na gelmektedir. Biz de o süreçte değerlendirme yapacağız. Sadecepartiden ilişiğinin kesilip kesilmemesi hususunda benim kanaatimi biliyorsunuz.Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmesi ülkedeki aktif yapıya zararverir. Partisiyle beraber bu yolu yürümesi, hem mensubu olduğu partisini hem decumhurbaşkanlığını güçlü kılacaktır. Yani bir patinaj dönemi tamamıyla terkedilmiş olacaktır.” Dedi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3110 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim