• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Siirt 8 °C

Van'da peşpeşe depremler korkuttu!

Van'da peşpeşe depremler korkuttu!
Van dün geceyi depremlerle geçirdi. 6 saatte peşpeşe 7 deprem yaşayan Vanlılar gece 1.40'ta 4.6 şiddetindeki depremle uyandı.İşte Van'daki peşpeşe depremlerin detayları..

Geçtiğimiz günlerde de ard ardına depremler oluşturan Gürpınar İlçesi'ne bağlı Umut noktasında yine dün gece benzer bir hareketlenme oldu. Geçtiğimiz günlerde gündüz yaşanan deprem halkın ayakta olması nedeniyle çok net hissedilmiş ve panikletmişti.

Bu gece depremler gece yarısı ardı ardına geldi. Gece 1.40'ta başlayan ilk deprem 4.3 büyüklüğünde 4.6 gücündeydi ve bir çok Vanlıyı uykusundan uyandırdı. Ardından aynı noktada 6 deprem daha meydana geldi. 

Bölgede Gevaş'tan Gürpınar'a doğru uzanan ciddi bir fay hattı olduğu biliniyor. Geçmişte bu fayın büyük depremler ürettiği de biliniyor. Deprem uzmanlarının bu fayla ilgili yorumunun ne olacağı merak edilirken, geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan deprem uzmanı Ahmet Ercan Van'daki Gürpınar depremlerini artçı depremler olarak değerlendirmiş ve 7.2'lik bir depremin şiddetinin 6'ları bulabileceğini söylemişti. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4087 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim