• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Siirt 8 °C

Pakistan'dan FETÖ'ye ülkeyi terkedin çağrısı

Pakistan'dan FETÖ'ye ülkeyi terkedin çağrısı
Günün Flaş Haberi Pakistan’dan geldi. Pakistan Hükümeti ülkedeki FETÖ’ye ait okullarda çalışan öğretmenlerle ilgili radikal bir karar aldı.

Öğretmenlerden 20 Kasım tarihine kadar ülkeyi terk etmelerini istedi. 

Pakistan İçişleri Bakanı ÇodriNisar Ali Han, Fetullah Gülen’e bağlı olduğu tespit edilen 23 okulda çalışan108 öğretmenin aileleriyle birlikte 20 Kasım tarihine kadar ülkeyiterketmelerini istedi. Bu kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarınkiPakistan ziyareti öncesi denk getirilmesi dikkat çekti. 

 

400 KİŞİYİ KAPSIYOR

İçişleri Bakanı bu kararıPakistan’da katıldığı bir televizyon kanalının canlı yayınında yaptığıaçıklamada FETÖ okullarıyla ilgili alınan kararı Pakistanlılara açıkladı.Toplamda 400 kişiyi ilgilendiren bu kararın gereğinin yerine getirilmesi içinuyarıda bulunan İçişleri Bakanı kararın okullara tebliğ edildiğini açıkladı. 

 

PAKTURK ADIYLA HİZMET VERİYORLAR

PakTurk adıyla faaliyetgösteren FETÖ okullarından Pakistan’da 23 tane bulunuyor. PakTurk Okullarınınkurumsal internet sitesinde yer alan haberde de Pakistan Hükümeti’nin aldığıkararı teyyid eden bir açıklamaya yer verildi. 

Yarın ülkeyi ziyaret edecekCumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ’ye ait okullar konusunu ve FETÖ’yle ilgili diğerkonuları da gündeme getirmesi bekleniyor. 

 

ERDOĞAN 2 GÜN PAKİSTAN’DA

Erdoğan, iki gün sürecekziyaretinde Cumhurbaskanı Memnun Huseyin ve Basbakan Navaz Serif ile görüşecek,Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumuna hitap edecek. Türkiye ve Pakistan'dan üstdüzey şirketlerin yöneticileriyle düzenlenecek toplantıya Başbakan Şerif ilekatılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslamabad'ın ardından Lahor'a da gidecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3465 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim